Αυγουστιάτικος τρύγος στον Τύρναβο

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΜΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2024 13:30

Ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες ο τρύγος στον Τύρναβο, με τον Οινοποιητικό να παραλαμβάνει τις πρώτες ποσότητες της ποικιλίας «Μοσχάτο» μετά τις πρώιμες λευκές ποικιλίες μαλαγουζιά και μοντμπλάνκ.

Συγκεκριμένα, ο τρύγος κατά τη φετινή χρονιά, που χαρακτηρίζεται για την πρωιμότητά της κατά δύο περίπου εβδομάδες, ουσιαστικά ξεκίνησε προ ημερών με τις πρώιμες λευκές ποικιλίες και συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με το «Μοσχάτο», το οποίο μαζί με τον «ροδίτη» -που θα απορροφηθεί στη συνέχεια- αποτελούν τα δυνατά χαρτιά του Συνεταιρισμού. Στις προθέσεις του συνεταιρισμού είναι και η παραλαβή κάποιων ποσοτήτων της ποικιλίας Merlot, αλλά και κάθε ποικιλίας που ωριμάζει.
Σύμφωνα με αμπελουργούς της επαρχίας «φέτος ο τρύγος είναι πρώιμος, ενώ τα σταφύλια που θα συγκομιστούν θα είναι λιγότερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, λόγω κλιματικής κρίσης, ίσως και του περονόσπορου. Η ακαρπία ερευνήθηκε από διακεκριμένη επιστήμονα καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τις επόμενες ημέρες αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις. Παρολ’ αυτά, γεωπόνοι και αμπελουργοί κάνουν λόγο για άριστη ποιότητα των σταφυλιών κάτι που εγγυάται και άριστη παραγωγή κρασιών. Η γενική συνέλευση, στην οποία η διοίκηση του Συνεταιρισμού θα ανακοινώσει τον φετινό τιμοκατάλογο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.
Την εξαιρετική ποιότητα των φετινών σταφυλιών ως απόρροια και των καιρικών συνθηκών, αλλά και τη μειωμένη παραγωγή στα αμπέλια με την ποικιλία «Μοσχάτο» επιβεβαιώνει και η διευθύντρια του Συνεταιρισμού κα Σούλα Παναγιώτου, η οποία πάντως εκτιμά ότι -παρά τη μείωση της παραγωγής- το Οινοποιείο θα κατορθώσει να παραλάβει τις περσινές ποσότητες σταφυλιών για να καλύψει τις ανάγκες του εξαιτίας της δυναμικής των μελών του συνεταιρισμού.
Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου με τους περίπου 500 αμπελουργούς μέλη του, δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής οίνων, αποσταγμάτων και ποτών και διακινεί τα προϊόντα του σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Φέτος όπως και κάθε χρόνο ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός θα δώσει προτεραιότητα στα μέλη του και θα πληρώσει με τις καλύτερες δυνατές τιμές, διασφαλίζοντας ωστόσο τη βιωσιμότητα και την αναπτυξιακή πορεία του Συνεταιρισμού. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος και το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται στους συνεταίρους παραγωγούς καλό τρύγο και υπογραμμίζει τη μεγάλη βαρύτητα που δίνει η Διοίκηση και τα στελέχη του Συνεταιρισμού στη στήριξη των αμπελοκαλλιεργητών και των οικογενειών τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass