Αλληλεγγύη στους μάχιμους της πυρόσβεσης

* Από τη ΓΣΕΕ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2024 15:45
Φωτ. αρχείου Φωτ. αρχείου

«Η ΓΣΕΕ συμπαρατάσσεται απολύτως με τους πυρόπληκτους και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που βρίσκονται στις μάχες πυρόσβεσης για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών, αλλά και φυσικού και ζωικού κεφαλαίου» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.

Η Συνομοσπονδία ενημερώνει τους εργαζόμενους που διαμένουν ή εργάζονται στις πληττόμενες περιοχές ότι ισχύουν τα ακόλουθα:
«Σε ό,τι αφορά στη μετάβαση στην εργασία τους, οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στις εργασίες τους λόγω των πυρκαγιών, εφόσον οι επιχειρήσεις τους λειτουργήσουν, θα λάβουν κανονικά την αμοιβή τους, σύμφωνα με το νόμο ή τυχόν ευνοϊκότερη συλλογική ρύθμιση από διάταξη ΣΣΕ, Κανονισμού Εργασίας, από επιχειρησιακή πρακτική κλπ.
Σύμφωνα με την από 42654/12.8.2024 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα «Έκτακτα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τις πυρκαγιές». Οι εργοδότες επιχειρήσεων σε όλες τις περιοχές που γειτνιάζουν με εστίες πυρκαγιάς οφείλουν, στο πλαίσιο της θεσμικά προβλεπόμενης υποχρέωσης αυτών για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους, να λαμβάνουν μέτρα ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όπως ενδεικτικά η παροχή μέσων ατομικής προστασίας όπου χρειάζεται, η μέριμνα ιδίως για εργαζόμενους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, η λήψη οργανωτικών μέτρων (π.χ. παροχή εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας, εφόσον αυτό είναι εφικτό από τη φύση της εργασίας) κ.λπ.
Στον σύνδεσμο που ακολουθεί παρατίθενται οι οδηγίες προστασίας από την έκθεση στον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια, που εξέδωσε στις 12.8.2024 η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία https://hts.org.gr/news/newsid510/2149».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass