Θεία κατάνυξη σε Ραψάνη και Κρανιά

* ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2024 14:10

Με ευλάβεια και θεία κατάνυξη τιμήθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στα χωριά του Δήμου Τεμπών. Ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης παρακολούθησε τις Θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ραψάνη και στην Παναγία στην Κρανιά.

Στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ραψάνη πραγματοποιήθηκε εσπερινός και λιτάνευση της ιερής εικόνας.
Τον πανηγυρικό εσπερινό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τέλεσε ο ιερέας του χωριού π. Διόδωρος, συλλειτουργούντων των πατέρων Χρήστου και Γεωργίου, ενώ πλήθος καλλικέλαδων ιεροψαλτών έψαλε ύμνους προς τη Μητέρα Θεοτόκο, ενώ το χορωδιακό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης, έψαλε ψαλμωδίες αφιερωμένες στη Παναγία.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ραψάνης Στέλιος Παζάρας, ο σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ραψάνης Γιώργος Γκαραγκούνης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Νικόλαου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρύφων Τσάτσαρος.
Στον ναό της Παναγίας στην Κρανιά, λειτούργησε ο ιερέας π. Χρήστος. Τη θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, παρακολούθησαν ο δήμαρχος Γ. Μανώλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιάς Γιάννης Μήτσιου, οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιάς Γιώργος Τζίκας και Απόστολος Μπουρουζίκας, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Τεμπών Κώστας Ζαρδούκας και πλήθος πιστών, κατοίκων και επισκεπτών.
Ο δήμαρχος Γιώργος Μανώλης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους δημότες που είχαν κατακλύσει τους ναούς, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και δήλωσε «Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί για όλους μας πηγή έμπνευσης και πνευματικής ανάτασης.
Η Ευλογία της Παναγίας, ας καθοδηγεί τα βήματα και τις επιλογές μας με Σοφία, Αγάπη και Ελπίδα. Ας είναι αυτή η γιορτή αφορμή για να ενισχύσουμε την Αλληλεγγύη και τη Συνεργασία μεταξύ μας, χτίζοντας μια κοινωνία πιο δυνατή και ενωμένη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass