Μεγάλη λαμπρή γιορτή...

*ΠΛΗΘΗ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ *ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2024 13:30

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Χιλιάδες ήταν αυτοί, που για άλλη μια χρονιά, επέλεξαν την περιοχή του Δήμου Αγιάς για να γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο.

Όλα τα χωριά του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου, όπως φυσικά και η παραλιακή ζώνη του δήμου, από τον Ρακοπόταμο ως το Δέλτα του Πηνειού, δέχτηκαν, προχθές Τετάρτη και χθες Πέμπτη, ορδές επισκεπτών απ’ όλη τη Θεσσαλία κι άλλα μέρη της πατρίδας μας.
Σε δεκάδες ναούς της περιοχής τελέστηκαν θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου, ενώ τα πανηγύρια καλά κράτησαν με τη βοήθεια του πολύ καλού καιρού. Οι πλατείες των χωριών γέμισαν από κόσμο κι όλοι χόρεψαν και γλέντησαν με την ψυχή τους απολαμβάνοντας καλό φαγητό, δροσιά και υπέροχες λαϊκές ορχήστρες.
Στην πρωτεύουσα την Αγιά, στην ομώνυμη συνοικία της Παναγίας, σε ναό του 16ου αιώνα, που αποτελεί κόσμημα για την κωμόπολη με αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του το κωδωνοστάσιο και την κυματοειδή απόληξη της στέγης στη νότια πλευρά του, λειτούργησε, παρουσία πλήθους πιστών, με περιφορά του Επιταφίου, στον μέγα πανηγυρικό εσπερινό και στην πανηγυρική θεία λειτουργία, ο αρχιερατικός επίτροπος της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγιάς, πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Μακρής.
ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΑΒΟ,
ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ (ΣΕΛΙΤΣΑΝΗ)
Πλήθος Σελιτσανιωτών βρέθηκε στις λειτουργίες στον μεταβυζαντινό, ναό του 1773, Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας με τους Κώστα Δεδούση στο κλαρίνο, Χρήστο Αγριόδημο στο τραγούδι, Στέφανο Γεωργίου στο βιολί, Βασίλη Σαραντινό στα κρουστά και στο τραγούδι, Στέφανο Κωστόπουλο στο λαούτο και στην κιθάρα, Δημήτρη Γκόγκουρα στο μπουζούκι και στο τραγούδι, εκατοντάδες ήταν αυτοί που κατέκλυσαν την πλατεία, συμμετέχοντας σε ένα, δίχως σταματημό, πανηγύρι, που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ της Πέμπτης με πάρα πολύ τραγούδι και πολύ χορό απ’ όλους. Ένα πανηγύρι, που ουσιαστικά αποτελεί το ετήσιο αντάμωμα των απανταχού Σελιτσανιωτών που διοργανώνει, με την Τοπική Κοινότητα, ο ιστορικός πολιτιστικός σύλλογος του χωριού, ο σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass