Φωτιά κατέκαψε εταιρεία ανακύκλωσης

*ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΠΝΟΥ ΣΚΕΠΑΣΑΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 112 * Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΤΑ ΑΙΤΙΑ *ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ Α.Τ. ΚΙΛΕΛΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ *ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2024 13:00

Εκτεταμένες υλικές ζημιές σε χώρο αποθήκευσης ανακυκλώσιμων υλικών προκάλεσε η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, προχθές Τετάρτη, σε εγκαταστάσεις ιδιωτικής εταιρείας, στο ύψος της διασταύρωσης του Ομορφοχωρίου.

Λόγω της έντασης της φωτιάς αλλά και των ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα, πυκνά σύννεφα καπνού έκαναν ορατή την εστία από μεγάλες αποστάσεις, ενώ με αφορμή και τα παράγωγα της καύσης των ανακυκλώσιμων υλικών, οι κάτοικοι της Λάρισας μέσω του «112» έλαβαν επείγουσα ειδοποίηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, να παραμείνουν «σε κλειστούς χώρους» και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, αφού μαύρα σύννεφα καπνού «σκέπασαν» τον ουρανό της Λάρισας.
Η φωτιά, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, εκδηλώθηκε σε ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης στον δρόμο Λάρισας – Συκουρίου, πίσω από την κλειστή Βιομηχανία Χάρτου Θεσσαλίας («Χαρτομάζα») και λόγω των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, πλαστικά, παλέτες κ.α.) επεκτάθηκε γρήγορα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.  
Από την επέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, με τη συνδρομή οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε γειτονικές επιχειρήσεις που λειτουργούν πίσω από τη «Χαρτομάζα», ενώ στην κατάσβεση συνέδραμαν από την πρώτη ώρα και εναέρια μέσα και ειδικότερα τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Η φωτιά έκαιγε και χθες στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, από τις οποίες διασώθηκαν μόνο τα γραφεία της Διοίκησης και περί τα 500 μ2 με υλικά προς ανακύκλωση, ενώ η έκταση της ζημιάς δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη.
ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ
Τα αίτια της φωτιάς θα διερευνηθούν από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Λάρισας, ενώ με εντολή του διευθύνοντος στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- την προανάκριση θα διενεργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ, προκειμένου να διερευνηθεί παράλληλα η διάσταση της τυχόν υποβάθμισης ή ρύπανσης του περιβάλλοντος με αφορμή και το νέφος που προκάλεσε η καύση των ανακυκλώσιμων υλικών, νέφος που με τη μεταβολή της κατεύθυνσης των ανέμων μεταφέρθηκε προς διάφορες περιοχές. Διευκρινίζεται πως στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν και Διευθύνσεις Περιβάλλοντος να προχωρήσουν σε μετρήσεις.
Σημειώνεται ότι στον χώρο της επιχείρησης, όπου η φωτιά έκαιγε και χθες, παρέμεινε μεγάλος αριθμός δυνάμεων της Πυροσβεστικής, ενώ επιχειρούσαν και ιδιωτικά μέσα. Με την εκδήλωση της φωτιάς, προχθές το μεσημέρι στον χώρο βρέθηκαν ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κων. Τζανακούλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας πλαισιωμένος από τους αντιπεριφερειάρχες Μαρία Γαλλιού, Δημ. Τσέτσιλα και τον επικεφαλής της Πολ. Προστασίας Ηλ. Λεοντάρη, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Χρ. Ζουναλής, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Αγ. Χαρακόπουλος, καθώς και η γενική γραμματέας του Δήμου Κιλελέρ Βάνα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass