Αποχωρητήρια δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο

*ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥΣ *ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΑΝΑΔΟΧΟ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2024 13:51

Εγκρίθηκε η μελέτη που προβλέπει την κατασκευή τουαλετών δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας και κατασκευής νέας εισόδου πρόσβασης του κοινού και ΑμεΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη σύμβαση και την εργολαβία του έργου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προβλεφθεί ακόμη ο χρόνος παράδοσής του.
Οι τουαλέτες και η νέα είσοδος στο εμβληματικό μνημείο της πόλης είναι τα τελευταία ζητήματα που εκκρεμούν προκειμένου το θέατρο να παραδοθεί στο κοινό και να είναι άκρως λειτουργικό.

Οι τουαλέτες ανδρών και γυναικών και Ατόμων με Αναπηρία, θα βρίσκονται στο δυτικό τμήμα του χώρου του Αρχαίου Θεάτρου, απέναντι από το καφέ «Κλίμαξ» και εκεί που βρίσκεται η τοιχογραφία του Τάσου Λειβαδίτη. Το έργο περιλαμβάνει εξομάλυνση του χώρου, επίστρωση με σκυρόδεμα, κατασκευή φρεατίου συλλογής ακαθάρτων και εργασίες σύνδεσής του με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Επίσης, στα σχέδια είναι και το έργο δημιουργίας πρόσβασης κοινού και ΑμεΑ στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, από τον πεζόδρομο Βενιζέλου στο πλαίσιο της πράξης «Αποκατάσταση Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας – Φάση Ε’». Για τον λόγο αυτό, κατεδαφίστηκε πρόσφατα και κτίριο στο σημείο που κατασκευαστεί η πρόσβαση.
Το έργο αφορά στη δημιουργία νέας εισόδου κοινού και ΑμεΑ, στα ανατολικά του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, επί του πεζοδρόμου της οδού Βενιζέλου, με την κατασκευή εξωτερικού κλιμακοστασίου ανόδου και καθόδου. Η κατασκευή θα επιτρέπει την επικοινωνία από τον εσωτερικό χώρο του θεάτρου με την παρακείμενη οδό Βενιζέλου (σχετικό υψόμετρο +3,40m).
Για την πρόσβαση ΑμεΑ έχει προβλεφθεί κινητό αμαξίδιο το οποίο θα κινείται στην άνω πλευρά του κλιμακοστασίου. Για την τοποθέτηση των οδηγών κίνησής του, έχει κατασκευαστεί πρόσθετος μεταλλικός σκελετός.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass