Ετοιμάζουν τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα

* ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ 5 ΩΣ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2024 14:01

Το 1959 ξεκίνησε ο θεσμός της Γιορτής Κρασιού στον Αμπελώνα, με στόχο την ανάδειξη της οινικής παραγωγής και την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αμπελώνων της περιοχής.

Από τότε διοργανώνεται κάθε χρόνο στα τέλη Αυγούστου από τον Δήμο και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο άλσος του Αγίου Γεωργίου, σε συνεργασία με οινοποιεία, οινοποιούς και με παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος, αποτελώντας μια από τις σημαντικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του νομού Λάρισας.
Φέτος η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα ξεκινά την Πέμπτη στις 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 8 Σεπτεμβρίου.
Στόχος της δημοτικής αρχής Τυρνάβου είναι η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα να βρει τον παλιό της χαρακτήρα και να προβληθούν τα κρασιά που παράγονται στον τόπο μας από τα οινοποιεία του Δήμου Τυρνάβου.
Για την καλύτερη προβολή και προώθηση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης, ο Δήμος προχώρησε στη δημιουργία ενός λογότυπου, που θα χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο θεσμό και θα κοσμεί τις εισόδους της πόλης του Αμπελώνα τις ημέρες της γιορτής.
Στην αφίσα της φετινής διοργάνωσης κυριαρχεί ένα πολύχρωμο σταφύλι που αντιπροσωπεύει όλες τις ποικιλίες αμπελιού και όλα τα είδη κρασιού.
Επίσης για πρώτη φορά δημιουργείται ιστοσελίδα (https://winefestival.tirnavos.gr/) που αφορά αποκλειστικά τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα και στην οποία ο επισκέπτης θα μπορεί να αναζητήσει όλες τις σχετικές πληροφορίες.
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΑΓΟΡΑΣ ΟΙΝΟΥ 5.580 ΕΥΡΩ
Στο πλαίσιο των ετοιμασιών, ο Δήμος Τυρνάβου εξασφάλισε κατ’ αρχήν το βασικό στοιχείο της γιορτής, το κρασί.
Συγκεκριμένα, το ποσό των πέντε χιλιάδων 5.580 ευρώ αποφάσισε να διαθέσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τυρνάβου, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του οικονομικού έτους 2024 για την προμήθεια κρασιού για τις ανάγκες της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass