Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας στο 2ο Λύκειο Φαρσάλων

Δημοσίευση: 25 Νοε 2014 19:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:34

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του 2ου Λυκείου Φαρσάλων, συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Φαρσάλων Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας και συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς Γκουτσιουκώστα Ζησούλα, Καρακώστα Κυριακή, Μαγαλιού Ελένη και Μαντζακίδου Σοφία, επισκέφτηκαν σήμερα, Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, το χώρο των ταφικών μνημείων του αρχαίου Δυτικού Νεκροταφείου της Φαρσάλου.

    Η υπεύθυνη του προγράμματος, αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Δημάρχου Βάσω Νούλα τους μύησε στο χώρο της αρχαίας ταφικής αρχιτεκτονικής και τελετουργίας και τους ξενάγησε στον αρχαϊκό θολωτό τάφο του 6ου αιώνα π.Χ. στην οδό Λαμίας, στο θαλαμοειδή τάφο του 5ου αιώνα π.Χ. στην οδό Χαριλάου Τρικούπη και στη συστάδα των τάφων του 10ου και 9ου αιώνα π.Χ. στην πλατεία της οδού Βουλγαροκτόνου.

    Εν συνεχεία επισκέφτηκαν το χώρο των πηγών του Απιδανού ποταμού. Ο χώρος αυτός υπήρξε διαχρονικά όχι μόνον ο πυρήνας της πόλης των Φαρσάλων, αλλά και η γενεσιουργός αιτία της διαμόρφωσής της. Υπήρξε το κέντρο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πόλης διαχρονικά, από την αρχαιότητα έως το πρόσφατο παρελθόν.

    Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο οικόπεδο της οδού Θέτιδος (παραπλεύρως του Α.Τ. Φαρσάλων), όπου σώζονται λείψανα του τείχους της αρχαίας Φαρσάλου, με πύργο και πύλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass