«Να συνεχιστεί το πρόγραμμα απασχόλησης 55 άνω»

* ΖΗΤΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΠΑ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2024 13:50

Την επανέναρξη του προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 άνω σε φορείς του δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται με την περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143) και ειδικότερα: α) σε κάθε είδους ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ’ και β’ βαθμού κ.λπ., αιτήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, προς τη διοίκηση της ΔΥΠΑ με κοινοποίηση προς το Υπουργείο Εργασίας.

Στην επιστολή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σημειώνει ότι δεδομένων των αναγκών των Υπηρεσιών και των ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό τα τελευταία χρόνια και σε συνδυασμό με την εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θέτει το ζήτημα της άμεσης επανέναρξης του εν λόγω προγράμματος, μετά την ολοκλήρωσή του την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία κάλυψης θέσεων εργασίας.
Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας επί σειρά ετών συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα επιδιώκοντας να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των Υπηρεσιών της σε προσωπικό και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και τον κοινωνικό χαρακτήρα του προγράμματος.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει προβλέψει στους αντίστοιχους ΚΑΕ που αφορούν τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, μετά από τροποποίηση του προϋπολογισμού της, τις αναγκαίες πιστώσεις ύψους 253.200 ευρώ για την πρόσληψη δεκαέξι (16) ατόμων μέσω του «Προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 άνω σε φορείς του δημόσιου τομέα» που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass