Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2024 13:00

«Πέφτουν» υπογραφές για την Ενεργειακή Κοινότητα Θεσσαλίας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ *ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σύσκεψη με εκπροσώπους δικαιούχων (ΟΤΑ, ΔΕΥΑ, ΤΟΕΒ κ.ά.) του προγράμματος «Απόλλων» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που έχουν λάβει σχετική απόφαση συμμετοχής στην Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΠΕΘ), συγκαλεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, για την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο νέο κτίριο της Περιφέρειας (Καλλισθένους και Θεοφράστου), προκειμένου να υπογραφεί το σχετικό καταστατικό σύστασης της ΕΚΠΠΕΘ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέριεας Θεσσαλίας «Με τον τρόπο αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας πετυχαίνει τον στόχο που είχε θέσει εξαρχής, να επωφεληθούν οι Θεσσαλοί δικαιούχοι από το χαμηλότερο κόστος της κατανάλωσης ηλεκτρισμού που προσφέρει το πρόγραμμα «Απόλλων», χάρη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Η Θεσσαλία βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, και κάθε ευρώ που μπορεί να ανακουφίσει τους οργανισμούς Κοινής Ωφελείας, παραγωγούς και πολίτες πρέπει να αξιοποιείται. Η ΕΚΠΠΕΘ θα είναι ένα χρήσιμο, συλλογικό εργαλείο που θα συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή μετάβαση της Περιφέρειας».

 

Γιορτή σαρδέλας στο Στόμιο
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ψυχαγωγικά παιχνίδια για παιδιά, φιλανθρωπικό μπαζάρ με κατασκευές από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες της κατασκήνωσης της Αγίας Παρασκευής, αλλά και δημοτικό λαϊκό γλέντι με τον Δημήτρη Μιχαλέ και την ορχήστρα του, διοργανώνεται φέτος η γιορτή σαρδέλας στο Στόμιο.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία, την Πέμπτη 8 Αυγούστου, με ώρα έναρξης στις 9:30 μ.μ., και διοργανώνονται από τον Δήμο Αγιάς, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο και την Κοινότητα Στομίου.

 

Πανηγυρίζει ησυχαστήριο της Αγίας Παρασκευής

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Με το παλιό ημερολόγιο, εορτάζει την ερχόμενη Πέμπτη 8 Αυγούστου (Πέμπτη 26 Ιουλίου με το παλιό ημερολόγιο) η Αγία Οσιοπαρθενομάρτυρας Παρασκευή και πανηγυρίζει το ομώνυμο ιερό ησυχαστήριο Λάρισας στη θέση Μεζούρλο, στην οδό Καρδίτσης.

Αύριο Τετάρτη, θα ψαλεί μέγας εσπερινός με τα αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Λάριασς και Πλαταμώνα κ. Κλήμη.
Την Πέμπτη, θα γίνει πανηγυρική αρχιερατική λειτουργία και λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Αγίας.
Οι ενδιαφερόμενοι να παραστούν, μπορούν να μεταβούν με το αστικό λεωφορείο Νο 4, το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια προς το ιερό ησυχαστήριο, με αναχώρηση από τη στάση του Αγίου Βησσαρίωνος το απόγευμα τις ώρες από 6 ως 10 μ.μ. και το πρωί από 7 π.μ. ως 12 το μεσημέρι.

 

Λείψανο του Αγίου Καλλινίκου στον Αγιο Αχίλλιο

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. θα τελεστεί στον ναό του Αγίου Αχιλλίου μεγάλος εσπερινός και η παράκληση της Παναγίας. Την Πέμπτη 8 Αυγούστου το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία.
Σε όλες τις ιερές ακολουθίες θα τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του λειψάνου του νέου Αγίου Καλλινίκου επισκόπου Εδέσσης και η εικόνα του.

 


Καθαρίζουν υδατοδεξαμενή στην Κρήνη

Διακοπή νερού για καθαρισμό της υδατοδεξαμενής θα γίνει σήμερα Τρίτη, στην Κρήνη Φαρσάλων.
Οι ώρες διακοπής της υδροδότησης είναι από τις 09:00 το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass