Τον Σεπτέμβριο έτοιμο το αστικό πάρκο στην Αιόλου

* «ΑΝΤΙ ΓΙΑ 6 ΔΕΝΤΡΑ ΘΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ 53» ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡ. ΤΕΡΖΟΥΔΗΣ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2024 16:30

Τον Σεπτέμβρη και πριν την έναρξη των σχολείων, θα είναι έτοιμο το μεγάλο αστικό πάρκο που δημιουργείται στον χώρο του Παλιού Ορφανοτροφείου Θηλέων (στην οδό Αιόλου) και στους πέριξ σχολικούς χώρους και το οποίο θα περιλαμβάνει μία από τις μεγαλύτερες παιδικές χαρές της Λάρισας.

Η παιδική χαρά αποτελείται από τέσσερις χώρους, η κεντρική στο παλιό Ορφανοτροφείο και άλλες τρεις στα διπλανά σχολικά συγκροτήματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική παιδική χαρά θα είναι κατάφυτη, αφού από τα έξι δέντρα που προέβλεπε η μελέτη, θα φυτευτούν τελικά 53. Το αστικό πάρκο θα καλύπτει επιφάνεια εξίμισι στρεμμάτων, και θα δίνει έμφαση στην παιδική δραστηριότητα.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας με 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι εργασίες και η παράδοσή του είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων.
«Με σκληρή δουλειά είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα και πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι ως Δημοτική Αρχή που θα παραδώσουμε στους πολίτες έναν πολύ όμορφο χώρο που θα είναι γεμάτος δέντρα. Σκεφτείτε ότι από 6 που ήταν να φυτευτούν, θα φυτευτούν συνολικά 53» θα σημειώσει μιλώντας στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων και Πρασίνου κ. Χρήστος Τερζούδης.
Η ανάπλαση πραγματοποιείται εντός του οικοδομικού τετραγώνου που περιβάλλεται από τις οδούς 23ης Οκτωβρίου, Αιόλου, Πλούτωνος και Ηρώων Πολυτεχνείου, στη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας. Στον χώρο λειτουργούν σήμερα το «Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων» και ένας παιδικός – βρεφικός σταθμός (13ος Παιδικός Σταθμός) του Δήμου, ενώ παράλληλα φιλοξενείται και ένα νηπιαγωγείο (9ο Νηπιαγωγείο). Επιπλέον, στη νοτιοδυτική πλευρά, στη συμβολή των οδών 23ης Οκτωβρίου και Αιόλου, στεγάζεται ένας ακόμη δημοτικός παιδικός – βρεφικός σταθμός (1ος Παιδικός Σταθμός), σχολικές μονάδες στις οποίες θα λειτουργούν οι τρεις άλλες παιδικές χαρές.
Συνολικά προβλέπεται αστική ανάπλαση σε επιφάνεια εξίμισι στρεμμάτων, με δυνατότητα εισόδου στον χώρο, τόσο από την οδό Αιόλου, όσο και από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.
ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ
Η παιδική χαρά εναρμονίζεται πλήρως με τις προδιαγραφές της ισχύουσας νομοθεσίας για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των ΟΤΑ. Αναλυτικότερα, ακολουθώντας τις προδιαγραφές του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για παιδικές χαρές μεγαλύτερες των 400 τ.μ., έχουν τοποθετηθεί εξοπλισμοί και περιοχές παιχνιδιού για πέντε ηλικιακές ομάδες χρηστών, δηλαδή για παιδιά βρεφικής ηλικίας, νήπια, παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Οι εξοπλισμοί καλύπτουν τις λειτουργίες της ολίσθησης, της αιώρησης, της αναρρίχησης, της ισορροπίας, της ταλάντωσης, της αναπήδησης, της περιστροφής και του παιχνιδιού ρόλων, ενώ θα δημιουργούν και σημεία συνάντησης και πειραματισμού.
Οι δραστηριότητες παιχνιδιού διαμοιράζονται σε τέσσερις περιοχές παιχνιδιού σε συνάρτηση με τις ηλικιακές ομάδες.
Για τα προαύλια των μονάδων αγωγής και διαπαιδαγώγησης (Παιδικοί Σταθμοί και Νηπιαγωγείο) προβλέπεται η προμήθεια, τοποθέτηση και εγκατάσταση εξοπλισμού παιδικής χαράς, αστικού εξοπλισμού και δαπέδων με στόχο τη δημιουργία γωνιών παιδικής χαράς. Η χρήση της από τα μικρά παιδιά θα γίνεται με την επίβλεψη του προσωπικού. Επιπλέον, προβλέπεται η προμήθεια όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη διαμόρφωση αύλειου χώρου του 9ου Νηπιαγωγείου, που στεγάζεται εντός του κεντρικού κτιρίου.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass