Διαβούλευση για αναθεώρηση του ΣΒΑΚ Λάρισας

* ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2024 14:40

Ο Δήμος Λαρισαίων και το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ προχωρούν σε σύμπραξη με σκοπό την αναθεώρηση του ΣΒΑΚ και προτρέπουν τους εμπλεκόμενους φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στη διαβούλευση και να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις μέσω ειδικού ερωτηματολογίου με στόχο τη συνδιαμόρφωση του αναθεωρημένου ΣΒΑΚ.

Στην ανακοίνωση που αποστέλλει το ΤΕΕ Θεσσαλίας αναφέρει τα εξής:
«Η διαδικασία αναθεώρησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) της Λάρισας είναι κομβική για την περιοχή μας. Η συμμετοχή όλων των δυνάμεων της πόλης μπορεί να οικοδομήσει ένα αποτέλεσμα σημαντικό για το μέλλον της. Να συνδιαμορφώσει τη Λάρισα του μέλλοντος!
Το ΤΕΕ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την κατάρτιση ερωτηματολογίου -το οποίο «τρέχει» στο διαδίκτυο- προς τους πολίτες της Λάρισας αλλά και τους επιστημονικούς, οικονομικούς, επιχειρηματικούς, εμπορικούς κι άλλους φορείς, με στόχο την καταγραφή των απόψεων, των προβληματισμών, των επισημάνσεων αναφορικά με την εφαρμογή του ΣΒΑΚ, όλο το προηγούμενο διάστημα.
Σκοπός όλων των μικρών και μεγάλων έργων που υλοποιούνται στο πλαίσιο των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) είναι να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και των επισκεπτών και να συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των πόλεων. Το μεγάλο ζητούμενο, η επίτευξη του οποίου καθορίζει και την επιτυχία των έργων, είναι η αποδοχή τους από τους τελικούς χρήστες, δηλαδή των τοπικών κοινωνιών, των πολιτών -των κατοίκων, των επαγγελματιών και των ανθρώπων των οποίων η καθημερινότητα επηρεάζεται. Συνεπώς, η καταγραφή των απόψεών τους είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής κοινωνικής συναίνεσης, αλλά και για την αναζήτηση και εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων.
Ενόψει λοιπόν της επικείμενης αναθεώρησης του ΣΒΑΚ Λάρισας, το ΤΕΕ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία διενέργειας μιας ουσιαστικής διαβούλευσης με τους φορείς και τους πολίτες, τους οποίους καλούμε να συμμετέχουν και να καταθέσουν τη δική τους γνώμη.
Σε αυτό το πλαίσιο σας καλούμε να προωθήσετε το εν λόγω ερωτηματολόγιο στα μέλη σας, με στόχο να πάρουν ενεργά μέρος και θέση μέσα από τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου έως τις 15/8/2024».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass