Ξέφυγε από τα όρια της... πρακτικής άσκησης

ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ 20ΧΡΟΝΗΣ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2024 16:45

Ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μιας 20χρονης σπουδάστριας κρίθηκε χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο ένας 46χρονος Λαρισαίος επαγγελματίας, ο οποίος είχε και την ευθύνη της εκπαίδευσης της νεαρής, στην επιχείρησή του στο πλαίσιο πρακτικής εξάσκησης.

Ο Λαρισαίος συνελήφθη έπειτα από μήνυση της 20χρονης στην αστυνομία, όπου καταγγέλθηκε ότι ο 46χρονος προέβη σε χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, που περιγράφονται αναλυτικά στη μήνυση. Πράξεις, που επίσης αναλυτικά περιέγραψε η 20χρονη καταθέτοντας χθες στο Δικαστήριο της Λάρισας, το οποίο επέκρινε μάλιστα τον επαγγελματία με αφορμή και διάφορες προτάσεις του, προς τη νεαρή.
Η 20χρονη που κλαίγοντας σε αρκετά σημεία της κατάθεσής της, περιέγραψε όσα προηγήθηκαν, αναφέροντας ότι προχθές το πρωί βρέθηκε στην επιχείρηση του 46χρονου με αφορμή και πρακτική εξάσκηση γύρω από τις σπουδές της.
Στο πλαίσιο αυτό ο 46χρονος άρχισε να κάνει μασάζ στα πόδια και στα πέλματα της 20χρονης, με τη σπουδάστρια να δηλώνει πως «άρχισα να ανησυχώ και να αισθάνομαι άβολα, αλλά με καθησύχασε» όπως είπε «ότι είναι στο πλαίσιο της πρακτικής».
Ο 46χρονος προχώρησε σε μια ακόμη κίνηση η οποία ενόχλησε την 20χρονη, καθώς θεώρησε ότι ο εκπαιδευτής της, ξεπέρασε τα όρια χωρίς ωστόσο «να συνεχίσει» με άλλες κινήσεις μετά την αντίδρασή της, όπως ανέφερε χθες η 20χρονη, διευκρινίζοντας επίσης ότι «μου ζήτησε συγνώμη που με έφερε σε δύσκολη θέση».
Ο 46χρονος στην απολογία του επέμενε ότι όσα έπραξε ήταν ενταγμένα στην εκπαίδευση της 20χρονης και «στο πλαίσιο της πρακτικής» και πως έγινε μια κίνηση «κατά λάθος» και ζήτησε συγνώμη από τη σπουδάστρια, την οποία όπως είπε «δεν ήθελα να τη φέρω σε δύσκολη θέση».
Το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας επέκρινε τον 46χρονο με αφορμή προτάσεις του, σε άλλη χρονική περίοδο προς την 20χρονη και υιοθετώντας την εισαγγελική πρότασης περί ενοχής, τον έκρινε ένοχο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Χωρίς μάλιστα να του αναγνωρίζει ελαφρυντικό, του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass