Μπλε ποδήλατα στο κέντρο της Λάρισας

*ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ *ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2024 13:06

Στη Λάρισα εδώ και λίγο καιρό έχουν κάνει την εμφάνισή τους κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα. Τα συναντά κανείς παρκαρισμένα σε στάσεις λεωφορείων, πάρκα και πλατείες. Τα νέα αυτά μπλε ηλεκτρικά ποδήλατα δεν είναι του Δήμου Λαρισαίων, αλλά πρόκειται για ποδήλατα μιας εταιρείας διαμοιρασμού κινητικότητας, της Mercury, που ξεκίνησε από την Κρήτη και έφθασε μέχρι τη Λάρισα, με στόχο να παρέχουν έναν βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μετακίνησης. Φυσικά, τα συγκεκριμένα μπλε ποδήλατα έχουν ένα συμβολικό κόστος, αφού στην ουσία πρόκειται για ενοικίαση και μια διαδικασία για να τα χρησιμοποιήσει κάποιος για τη βόλτα του ή τη μεταφορά του.

Η βόλτα με τα συγκεκριμένα ποδήλατα μπορεί να κοστίσει από 2,99 ευρώ το μισάωρο και να φτάσει τα 12.99 ευρώ για 8 ώρες. Βασική προϋπόθεση είναι να κατεβάσει κάποιος τη σχετική εφαρμογή στο κινητό, να επιλέξει ποδήλατο για να το ξεκλειδώσει και όταν τελειώσει, απλά τραβά μια φωτογραφία σε ποια περιοχή άφησε το ποδήλατο. Όλα τα ποδήλατα διαθέτουν ειδικό σύστημα εντοπισμού και έτσι είναι δύσκολο να κλαπούν.
ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
Την ώρα, λοιπόν, που έκαναν την εμφάνισή τους ενοικιαζόμενα κοινόχρηστα ποδήλατα, αναμένονται και τα ηλεκτρικά ποδήλατα του Δήμου Λαρισαίων, ένα έργο που συμπληρώνει έναν χρόνο από την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση 55 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε 8 σταθμούς φόρτισης σε επιλεγμένα σημεία στον Δήμο. Η χρήση του συστήματος θα είναι δωρεάν και θα γίνεται μέσω mobile εφαρμογής για Android και Ios. Πλέον, με ένα εκτενές δίκτυο ποδηλατοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας η χρήση τους θα είναι ένα ακόμα μέτρο με θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και αποσυμφόρησης του κέντρου από την κυκλοφορία των οχημάτων. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κανονισμός που αφορά στους όρους χρήσης και λειτουργίας του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου Λαρισαίων.
Στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής προβλέπεται η ανάπτυξη περισσότερων σταθμών και ποδηλάτων στη Λάρισα, τα οποία θα παραχωρούνται δωρεάν και θα φέρουν το λογότυπο του Δήμου Λαρισαίων.
Οι οκτώ σταθμοί στους οποίους θα λειτουργούν σταθμοί φόρτισης είναι: Κεντρική πλατεία, πλατεία Ταχυδρομείου, πάρκο Αλκαζάρ, πλατεία Νεάπολης, πάρκο Χρωμάτων (Χατζηχαλάρ), πλατεία Αβέρωφ, πλατεία Νέας Πολιτείας, πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς. Παράλληλα, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και το σύστημα μίσθωσης με ειδικό τερματικό - η χρήση θα είναι δωρεάν. Φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α., ενώ η προμήθεια έχει ενταχθεί στο υποέργο «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της χώρας».
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass