Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Βελίκα

ΑΠΟΨΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2024 10:21

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», τιμώντας με δράσεις και εκδηλώσεις τα δεκάχρονα από την ίδρυσή του τον Ιούνιο του 2014, «προσθέτει» στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου και του Αυγούστου με μια σειρά υψηλού επιπέδου προγραμματισμένες εκδηλώσεις πολιτισμού, παρουσιάζοντας μουσικές, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια του λαού μας σε προαύλειους χώρους ναών της Μητροπόλεως, μετά τις απογευματινές ακολουθίες των παρακλήσεων, αφιερωμένα φέτος στην ελληνική οικογένεια, έναν θεσμό που δέχτηκε τον τελευταίο καιρό αμφισβήτηση και πιέσεις.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, αλλά και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Αφών Δεληγιώργη. Σήμερα Παρασκευή, στις 8 μ.μ., ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την ιερά παράκληση στην Παναγία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βελίκας και, στη συνέχεια, στις 9 μ.μ., με δωρεάν είσοδο για το κοινό, θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τραγούδια στο ανοιχτό «Θέατρο Θάλασσας» στη θέση «Πλατανιά» στη Βελίκα, από μουσικό σχήμα, αποτελούμενο από τους Βασίλη Αγροκώστα (τραγούδι), Δημ. Δεμελή (βιολί), Γεωρ. Διαμαντόπουλο (κανονάκι), Χρυσ. Χατζηγεωργίου (ακορντεόν), Δημ. Χατζηγεωργίου (σαντούρι), Στέφ. Κωστόπουλο (λαούτο) και Νεκτάριο Δεμελή (κρουστά, καλλιτεχνική διεύθυνση).
Η αποψινή εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Φιλοκτήτη» και τον Δήμο Αγιάς.
Η συνέχεια θα είναι στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στο Τρίκερι, στα Κάτω Λεχώνια, στη Μηλίνα, στη Μακρινίτσα, στη Βυζίτσα, στον Βόλο και στη Νέα Ιωνία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass