Απολογείται η πρόεδρος της ΡΑΣ

* ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΕΛΑΒΑΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΞΕΜΠΑΖΩΜΑ»

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2024 16:30

Προθεσμία, όπως αναμενόταν άλλωστε, έλαβαν χθες από τον Εφέτη Ανακριτή οι τέσσερις κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος με αφορμή και τη μεταφορά χωμάτων από τον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας σε ιδιωτικό οικόπεδο, στα «Πηγάδια» του Ευαγγελισμού.

Οι τέσσερις έλαβαν προθεσμία για τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην απολογία της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) σε βάρος της οποίας ασκήθηκε δίωξη προχθές από τον Αντεισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Η πρόεδρος της ΡΑΣ ενδεχομένως να κληθεί και την ερχόμενη εβδομάδα για να απολογηθεί, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει και θα λάβει πολυήμερη προθεσμία. Προσκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της με αφορμή και τα αδικήματα για τα οποία της ασκήθηκε δίωξη, ότι τέλεσε με παραλείψεις και ειδικότερα για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς (σιδηροδρόμου) με παραλείψεις με επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας συμπεριφορές κατ’ εξακολούθηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα: τον θάνατο μεγάλου αριθμού προσώπων, τη βαριά σωματική βλάβη περισσοτέρων προσώπων καθώς και σημαντική βλάβη εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, τον κίνδυνο περισσοτέρων προσώπων και τον κοινό κίνδυνο σε περισσότερα ξένα πράγματα.
Όπως και για τα πλημμελήματα, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο λόγω του επαγγέλματός του να καταβάλλει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή και, της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο λόγω του επαγγέλματός του να καταβάλλει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή. Αδικήματα που φέρεται να τέλεσε το διάστημα από τον Ιούλιο του 2017 που τοποθετήθηκε στη θέση της προέδρου έως και τις 28-02-2023, την ημέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Σημειώνεται πως το επόμενο διάστημα και αφού διαβιβαστεί στον Εφέτη Ανακριτή η δικογραφία θα κληθούν σε απολογία και οι τρεις υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, στους οποίους επίσης ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος.   

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass