Λαμπρός εορτασμός για τον Αγιο Παντελεήμονα

* ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2024 13:20

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Με τη δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Αγιάς. 

Ανήμερα της εορτής της θείας λειτουργίας προηξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του δημάρχου Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και πλήθους ευλαβών προσκυνητών. Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Παντελεήμονα. Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιότατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο για τη συμμετοχή του στον πανηγυρικό εσπερινό και εξήρε το έργο της αδελφότητας, που αφορά και στην ανοικοδόμηση της παλαιάς πτέρυγας της Μονής, σύμφωνα με το παλιό σχέδιο, η οποία ολοκληρώνεται, αλλά και στην πνευματική στήριξη του λαού, γεγονός που την κατέστησε σημείο πνευματικής αναφοράς στη γύρω περιοχή. Την παραμονή της εορτής, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη κ. Νικοδήμου και κανονικής αδείας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στην ακολουθία του μεγάλου πανηγυρικού εσπερινού της εορτής.
Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στο κήρυγμά του, προς τον πιστό λαό, αναφέρθηκε στο ήθος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος, «ήθος θυσιαστικό, ήθος που τον οδήγησε στο μαρτύριο, παρά του ότι ως ιατρός ευεργετούσε», υποστήριξε. Τόνισε δε, πως «τρεις αιώνες στα μάτια των ανθρώπων η Εκκλησία έχανε, καθώς υπήρχαν πλήθος μάρτυρες, παρά ταύτα από την περίοδο των διωγμών η Εκκλησία βγήκε νικήτρια εκκλησιοποιώντας την κοινωνία και εκχριστιανίζοντας τη νομοθεσία. Το ίδιο ζήσαμε και την περίοδο και της εικονομαχίας που διήρκησε ενάμιση αιώνα, το ίδιο ζήσαμε την περίοδο της τουρκοκρατίας, που διήρκησε πάνω από τετρακόσια χρόνια, αλλά πάντα η Εκκλησία βγήκε θριαμβευτικά νικήτρια. Και στην εποχή μας φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο. Ανήθικοι νόμοι προσβάλλουν την ηθική της Εκκλησίας, ψηφίζονται την ίδια ώρα που κάποιοι προσπαθούν να περιθωριοποιήσουν την Εκκλησία.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να έχουμε όλοι κατά νου ότι και πάλι η Εκκλησία θα είναι νικήτρια, ασχέτως του πόσου χρόνου θα διαρκέσει η δοκιμασία μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass