Τέλη Αυγούστου η απόφαση για τη μοριοδότηση των πλημμυροπαθών μαθητών της Θεσσαλίας

* ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ Η ΥΦ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ, ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟ ΚΑΙ Γ. ΚΩΤΣΟΥ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2024 16:10

Η υπουργική απόφαση που αφορά τη μοριοδότηση των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και προέρχονται από περιοχές της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις πλημμύρες, αναμένεται να εκδοθεί περί τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με την ενημέρωση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττας Μακρή, στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής του ερώτησης, προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, είχε συνάντηση την περασμένη Δευτέρα με την αρμόδια υφυπουργό στη Βουλή - στο περιθώριο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.
Ο Μάξ. Χαρακόπουλος με την ερώτησή του είχε ζητήσει από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πληροφορηθεί πότε θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τη μοριοδότηση στους μαθητές και τις μαθήτριες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της κ. Μακρή, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υπαγωγή των υποψηφίων κατατίθενται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν οι πληγείσες περιοχές εντός 5 εργάσιμων ημερών από την έκδοση της απόφασης του υπουργού Παιδείας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ ΚΑΙ Γ. ΚΩΤΣΟΥ ΜΕ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ
Στο μεταξύ, και σε συνέχεια της από κοινού ερώτησης που υπέβαλαν τον περασμένο Μάρτιο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των Νομών Καρδίτσας και Λάρισας, Γιώργος Κωτσός και Χρήστος Καπετάνος αντίστοιχα, με θέμα την ειδική μοριοδότηση των μαθητών και μαθητριών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Νομών Καρδίτσας και Λάρισας, που ήταν υποψήφιοι στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, λόγω της θεομηνίας «Daniel», οι δυο βουλευτές πραγματοποίησαν συνάντηση χθες με την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή.
Η κ. Μακρή δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει ειδική πρόσθετη εισαγωγή 2% επί των εισακτέων της κάθε σχολής για τους υποψήφιους της Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass