Η διαγράμμιση στον δρόμο Αγιοκάμπου- Βελίκας

*ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2024 14:01

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Αγιάς στις 24 Ιουλίου ενημερώνοντας τους πολίτες ότι για το 10ήμερο ως τις 4 Αυγούστου από τις 00:00 έως 06:00 το πρωί θα πραγματοποιούνται εργασίες διαγράμμισης, τόσο των διαβάσεων, όσο και των λοιπών οριογραμμών του οδοστρώματος, στον κεντρικό παραλιακό δρόμο, που συνδέει τους οικισμούς Αγιοκάμπου, Κάτω Σωτηρίτσας και Βελίκας.

Πράγματι, οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση είναι ο τύπος της διαγράμμισης που έχει ήδη σχηματιστεί από την αρμόδια υπηρεσία ως κεντρική οριογραμμή και αυτός είναι συνεχόμενη σχεδόν γραμμή από τον Αγιόκαμπο (περιοχή Σκιαθάς – λιμάνι) ως το τέρμα της Βελίκας (βραχάκια).
Με άλλα λόγια, κανείς κινούμενος από Αγιόκαμπο προς Βελίκα δεν μπορεί να στρίψει προς το σπίτι του (αριστερά δηλαδή μέσα στους οικισμούς) χωρίς να παρανομήσει, πλην των τεσσάρων μοναδικών σημείων στα οποία σε όλο αυτό το μήκος των περίπου 10 χιλιομέτρων η συνεχόμενη γραμμή γίνεται διακεκομμένη, ήτοι στο ξενοδοχείο Φαλίδη «Golden Beach» στον Αγιόκαμπο, στο κεντρικό περίπτερο Αγιοκάμπου, στη διασταύρωση Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας δίπλα στα camping «Αιγέας» και στη Βελίκα στη διασταύρωση προς τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.
Αυτό που αναρωτιούνται όλοι είναι πώς θα μπαίνουν στα σπίτια τους χωρίς τον κίνδυνο να δεχτούνε κλήση από την Αστυνομία. Το πλέον παράξενο είναι ότι ούτε το ασθενοφόρο ή κάποιος που θέλει να στρίψει αριστερά προς το Αγροτικό Ιατρείο Σωτηρίτσας μπορεί να το κάνει χωρίς – επαναλαμβάνουμε – να παρανομήσει.
Τα ίδια ισχύουν και για κάποιον που έχει το αυτοκίνητό του στην παραλία και θέλει να φύγει προς Λάρισα. Απαγορεύεται ουσιαστικά να εισέλθει στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας για να κινηθεί προς Λάρισα. Αντιθέτως, πρέπει ή να στρίψει στα τέσσερα ανωτέρω σημεία ή να επιστρέψει στη Λάρισα από τα Τέμπη, αν φυσικά θέλει να είναι νόμιμος.
Η μονή συνεχής γραμμή, λέει ο Νόμος, απαγορεύει την με οποιονδήποτε τρόπο υπέρβασή της για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Όπου υπάρχει, δηλαδή, απαγορεύεται απολύτως και η αριστερή στροφή π.χ. για κίνηση προς πρατήρια βενζίνης στο αντίθετο ρεύμα της οδού.
Μήπως, θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα της συνεχόμενης κεντρικής οριογραμμής;
Αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως έγινε για να αποκλειστούν προσπεράσεις, αλλά ακόμη κι αυτό δεν είναι δίκαιο για κάποιο που επί 10 χιλιόμετρα θα πρέπει να ακολουθεί ένα μηχανάκι ή ένα τρακτέρ που κινείται με 30 χιλιόμετρα…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass