Οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας στον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων

* ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2024 13:00
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, δήμαρχος Δήμου Τρικκαίων, Νικ. Σακκάς Ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, δήμαρχος Δήμου Τρικκαίων, Νικ. Σακκάς

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας αποφασίστηκε ο ορισμός εκπροσώπων της ως μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Ανώνυμη Εταιρεία (Ο.Δ.Υ.Θ. Α.Ε.).

Οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, κατά πλειοψηφία, ορίστηκαν ως εξής: Τακτικά μέλη: Νικόλαος Σακκάς, πρόεδρος Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, δήμαρχος Δήμου Τρικκαίων, και Δημήτριος Νασίκας, γραμματέας Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου. Αναπληρωματικά μέλη: Ιορδάνης Εσκίογλου, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, δήμαρχος Δ. Φαρσάλων (αναπληρωτής του Ν. Σακκά) και Μιχαήλ Μιτζικός, δήμαρχος Δήμου Νότιου Πηλίου (αναπληρωτής του Δ. Νασίκα). Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, η Π.Ε.Δ. έχει δύο εκπροσώπους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Δ.Υ.Θ. και η Περιφερειακή Ένωση Θεσσαλίας είναι ο πρώτος φορέας που όρισε επισήμως μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Μετά από αυτήν την απόφαση, ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας Ν. Σακκάς δήλωσε πως «είναι σημαντικό το ότι ως Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμμετέχει στον Οργανισμό, για να διαχειριστεί τα ύδατα της Περιφέρειάς μας και να ασχοληθεί ακόμα πιο ενεργά με τα αναγκαία έργα στην περιοχή μας». Επισημαίνεται πως σύμφωνα με τον νόμο σύστασης, σκοπός του Ο.Δ.Υ.Θ. είναι «η εποπτεία και η υλοποίηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμού και Κινδύνου Πλημμύρας, το Στρατηγικό Σχέδιο Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, ο συντονισμός και η συνεχής επίβλεψη της εφαρμογής των μέτρων προστασίας και διαχείρισης των υδάτων, καθώς και η χορήγηση αδειών χρήσης ύδατος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass