Ανάκληση απόλυσης ανάπηρου εργαζόμενου

* ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2024 14:20

Την ανάκληση της απόλυσης ανάπηρου εργαζόμενου από τη ΔΕΥΑΛ ζήτησαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και σωματεία, με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες στην Επιχείρηση και σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Ο εργαζομένος με αναπηρία προσλήφθηκε με 8μηνη σύμβαση εργασίας στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας και απολύθηκε μετά από έναν μήνα, διότι σύμφωνα με το ΑΣΕΠ δεν θα έπρεπε να προσληφθεί σαν εργάτης γενικών καθηκόντων.
Στην παρέμβαση που έγινε στη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, υπήρξε δέσμευση ότι τον Σεπτέμβριο θα επαναπροσληφθεί ο ανάπηρος εργαζόμενος, άτομο με ειδικές ανάγκες, με σύμβαση 2 ετών, εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα της δημοτικής επιχείρησης για αύξηση της χρηματοδότησης για να γίνουν περισσότερες προσλήψεις. Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Κώστας Αργυρόπουλος, δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Να μπει φρένο στη βαρβαρότητα ζήτησε ο Χάρης Χουρδάκης από την ΣΕΑΑΝ, καλώντας το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ να μην εφαρμόσει την απόφαση του ΑΣΕΠ και ανάλογη απόφαση να λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, προκειμένου να μη γίνουν καθεστώς οι απάνθρωπες απολύσεις ατόμων με αναπηρία. Θύμισε ότι υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι το 4% του προσωπικού πρέπει να είναι ΑμεΑ, εντούτοις δεν γίνονται προκηρύξεις θέσεων με αυτόν τον νόμο.
«Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα παρακολουθεί στενά την υλοποίηση της δέσμευσης για επαναπρόσληψη του ανάπηρου εργαζόμενου» τόνισε ο πρόεδρός του, Γιάννης Σκόκας, επισημαίνοντας πως «δεν πρέπει να υλοποιούνται αποφάσεις για απολύσεις αναπήρων που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να ενταχθούν στην κοινωνία και ξαφνικά το κράτος τούς πετάει στον δρόμο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της διαμαρτυρίας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι: «Η συμπεριφορά του κράτους απέναντι στα ΑμεΑ σε όλα τα επίπεδα είναι απαράδεκτη, απάνθρωπη, εγκληματική. Αυτή η στάση δεν κρύβεται πίσω από ρετουσαρισμένες, εξωραϊσμένες έννοιες όπως η «συμπερίληψη» κι άλλες «μεταξωτές κορδέλες»! Αυτό το περιστατικό για το οποίο σήμερα διαμαρτυρηθήκαμε δεν είναι μεμονωμένο. Είναι ακόμα μία ένδειξη της πολιτικής που ακολουθείται απέναντι σε όλα τα ΑμεΑ και τις οικογένειές τους. Που αντιμετωπίζει τον ανάπηρο ως κόστος, στην υγεία, στην ειδική αγωγή, στην αποκατάσταση, ως ένα βαρίδι που πρέπει να ελαφρυνθεί, αλλά και ως ευκαιρία για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης σε όλους αυτούς τομείς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass