×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/366924

Πανηγυρίζουν ιεροί ναοί

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2024 7:05

Πλούσιες θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις οργανώνονται για την εορτή της Αγίας Παρασκευής αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου, για τη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα που είναι στις 27 Ιουλίου και για τη γιορτή της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου που είναι την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα:

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει το ιερό παρεκκλήσι, που βρίσκεται κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου, το πρωί, θα τελεσθεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης. Το απόγευμα, στις 7.30 μ.μ., θα ψαλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου, το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η πανηγυρική θεία λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος της Αγίας Παρασκευής. Το απόγευμα, στις 7.30 μ.μ., θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής. Το Σάββατο 27 Ιουλίου, το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού. Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο των ιερών και χαριτοβρύτων λειψάνων της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού. Το ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής θα είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της πανηγύρεως.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ο Δήμος Φαρσάλων γιορτάζει και φέτος την πολιούχο των Φαρσάλων, Αγία Παρασκευή. Το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ως εξής:
Σήμερα 19:00 Κωδωνοκρουσίες.19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας. 20:45 Προσέλευση επισήμων. 21:15 Έξοδος της ιεράς εικόνας της Αγίας Παρασκευής και περιφορά της, μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου και Λαρίσης στην πλατεία Δημαρχείου, όπου θα τελεστεί δέηση και θα ακολουθήσει θείο κήρυγμα. Εν συνεχεία, επιστροφή της ιεράς εικόνας στον Μητροπολιτικό ναό, μέσω της οδού Λαμίας.
Παρασκευή (26/7): 7:00 Όρθρος, πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου.

ΣΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑ
Την πολιούχο της Αγία Παρασκευή γιορτάζει η Μελιβοία και στο ορεινό χωριό του ανατολικού Κισσάβου του Δήμου Αγιάς, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα: Σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου: σημαιοστολισμός και φωταγώγηση της Μελιβοίας, 7:30 μ.μ., μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον αρχιερατικό επίτροπο Αγιάς πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή, λιτάνευση της ιεράς εικόνας.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά (έναρξη 9:00 μ.μ.) στην Κεντρική πλατεία με ορχήστρα αποτελούμενη από τη Μαρία Μπέλλου και τους Γιώργο Γκασδράνη, Βασίλη Μπάτσικα, Γιώργο Στεφανή, Γιώργο Ζάρβα, Δημήτρη Ψαρρά και Νίκο Τζιτζιλώνη.
Αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 7:30 π.μ., θα τελεσθεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία, από τον εφημέριο του χωριού π. Ιωάννη Ντολμώφ.

ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΡΑ
Γιορτάζει και πανηγυρίζει αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου το ιερό παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής στην Ανάβρα Αγιάς. Την παραμονή της εορτής και ώρα 7:30 μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ ανήμερα της εορτής και ώρα 7:30 π.μ. θα τελεστεί θεία λειτουργία από τον εφημέριο του χωριού π. Νικόλαο Κιούση.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ
Συνεχίζονται οι θρησκευτικές και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Κιλελέρ, με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Θρησκευτικές εκδηλώσεις:
Εορτή της Αγίας Παρασκευής: Σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 19:00 εσπερινός με αρτοκλασία στη Γαλήνη και στο Σωτήριο και στις 19:30 στις Κοκκίνες, το Καλαμάκι, την Αγία Παρασκευή και στο ρουμάνι του Ζαππείου (με διανομή παραδοσιακού φαγητού). Αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 07:30 θεία λειτουργία στους παραπάνω Ιερούς Ναούς.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Σήμερα Πέμπτη στις 20:00 και αύριο Παρασκευή στις 21:00 στη Γαλήνη «γιορτή Θέρους». Εκδηλώσεις για παιδιά την πρώτη ημέρα, παραδοσιακοί χοροί και λαϊκό γλέντι τη δεύτερη.
Σήμερα Πέμπτη, στον οικισμό Κοκκίνες, στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό - λαϊκό γλέντι. Αύριο Παρασκευή, στο Σωτήριο στις 21:00, το Σάββατο 27 Ιουλίου στη Μελία στις 21:00 και την Κυριακή 28 Ιουλίου στο Δοξαρά, και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί γλέντι με παραδοσιακές λαϊκοδημοτικές ορχήστρες.
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, τους πολιτιστικούς συλλόγους των χωριών και τα εκκλησιαστικά συμβούλια.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΗΣ ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή της Παναγίας Γλυκοφιλούσης στη Ραψάνη Λάρισας, και θα τελεσθούν λειτουργίες στον Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος, στις 26 και 27 Ιουλίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου, μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στις 6.00-7.30 μ.μ. Το Σάββατο 27 Ιουλίου πανηγυρική θεία λειτουργία, στις 7.00-10.15 π.μ.
Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών θα τίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού. Πληροφορίες στο τηλέφωνο της ιεράς Μονής: 24950-61.601.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ
Σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου, το βράδυ (9:15 με 12:30), θα τελεσθεί αγρυπνία στο χωριό Ελευθεραί στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, με αφορμή την μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.

ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
Γιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου του Δήμου Κιλελέρ την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Σήμερα το απόγευμα, στις 7:30, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας από τον αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Σαμαρά και τους ιερείς π. Κωνσταντίνο Σαμαρά και π. Λάμπρο Πολυγένη. Αύριο το πρωί (Παρασκευή), στις 7:30, θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας από τον π. Κωνσταντίνο Σαμαρά.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ
ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ
Για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, στους Καλαρρύτες θα πραγματοποιηθεί το ακόλουθο πρόγραμμα:
Αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου, 8 π.μ. θεία λειτουργία στον ναΐσκο της Αγίας Παρασκευής, 10 π.μ. αρτοκλασία, 11 π.μ. παραδοσιακό γλέντι στη θέση «Λιβάδι», 9 μ.μ. χαιρετισμός εικόνας και προσφορά απλάδας στην κεντρική πλατεία Καλαρρυτών, 9.30 μ.μ. παραδοσιακό γλέντι.

ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Ιτέας του Δήμου Τεμπών. Οι ακολουθίες έχουν ως εξής: Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του Όρθρου, Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει αρτοκλασία.

ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ
ΑΝΤΩΝΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Σήμερα θα τελεστούν τα θυρανοίξια στο μετόχι της Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους “Παναγίας Γοργοϋπηκόου και Αγίας Άννας” στον Άγιο Αντώνιο Φαρσάλων. Στις 07:30 π.μ. θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία.
Θα λειτουργήσει ο μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος μαζί με τους μοναχούς του Αγίου Όρους.

ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ
ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
Στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης, του Δήμου Λαρισαίων, συνεχίζονται ως εξής οι θρησκευτικές εκδηλώσεις: Σήμερα Πέμπτη 7.00 π.μ. θεία λειτουργία κοιμήσεως Αγίας Άννης. Αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου 7.00 π.μ. θεία λειτουργία Αγίας Παρασκευής. Το Σάββατο 27 Ιουλίου 7.00 π.μ. θεία λειτουργία Αγίου Παντελεήμονος, στις 7.00 μ.μ. μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, περιφορά εικόνας.
Την Κυριακή 28 Ιουλίου (ανήμερα της εορτής) 7.30 π.μ. όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία, 7.00 μ.μ. μεθέορτος πανηγυρικός εσπερινός, η παράκληση της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και το ύψωμα της Αγίας.
Για τους ενδιαφερόμενους, δρομολόγια για τη Γιάννουλη γίνονται με το αστικό λεωφορείο Νο7.

ΤΜΗΜΑ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ
ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ
ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΓΙΑΣ
Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος εορτάζεται το Σάββατο 27 Ιουλίου και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Παντελεήμονος, Αγιάς.
Αύριο, Παρασκευή, στις 7:30 το απόγευμα, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Το πρωί του Σαββάτου 27 Ιουλίου, θα τελεσθούν όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 7:00, θα γίνει υποδοχή αποτμήματος Τιμίου Ξύλου εκ της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αλμυρού. Εν συνεχεία, αναστάσιμος μεθεόρτιος εσπερινός και κτητορικό μνημόσυνο προεξάρχοντος του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Υφαντίδη.

Gallery άρθρου

{gallery}366924{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass