Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2024 9:11

«Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι»

* ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΠΑΝΩΛΗΣ

Με αφορμή το θέμα της πανώλης η ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και η Οργάνωση Μελών Ελασσόνας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν μεταξύ άλλων πως «Τα ερωτήματα είναι πολλά: Πώς πέρασαν τα συγκεκριμένα ζώα στη χώρα; Γιατί δεν εισακούει η κυβέρνηση όλα τα κόμματα του προοδευτικού χώρου που ζητάμε εντατικότερους ελέγχους στα σύνορα και να πληρούνται οι προδιαγραφές για τα εισαγόμενα προϊόντα και ζώα; Πώς πραγματοποιήθηκε η διασπορά και από ποιους αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα η κτηνοτροφία, στη δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη μετά τη Μακεδονία;

Μέχρι πότε η παρανομία θα κυβερνάει τον τόπο με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά: Να σταματήσει τώρα η εξάπλωση της νόσου, με εντατικούς ελέγχους σε όλα τα ποιμνιοστάσια ώστε να γνωρίζουν οι κτηνοτρόφοι αν νοσούν τα ζώα τους από την πανώλη ή όχι.
Να αποζημιωθούν με γενναίες και ρεαλιστικές οικονομικές ενισχύσεις όσοι κτηνοτρόφοι προσβλήθηκαν και πρέπει να θανατώσουν τα κοπάδια τους, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ξανασταθούν στα πόδια τους και όχι να καταστραφούν. Να επανδρωθούν άμεσα και με μόνιμη απασχόληση στον δημόσιο τομέα, κτηνίατροι διότι όλες οι κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και υπολειτουργούν εδώ και χρόνια. Να ενταθούν οι έλεγχοι στα σύνορα και να σταματήσουν οι παράνομες εισαγωγές ζώων και προϊόντων που στο τέλος θα οδηγήσουν στην πλήρη εγκατάλειψη της υπαίθρου τους Έλληνες κτηνοτρόφους και αγρότες. Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι που μετά από σχεδόν έναν αιώνα, εν έτει 2024, βιώνει ο κτηνοτροφικός κόσμος την πανώλη!».

 

Λογοδοσία Δημοτικής Επιτροπής Λαρισαίων
*ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Έκθεση πεπραγμένων Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων, Α’ εξαμήνου 2024, θα παρουσιαστεί αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 2 το μεσημέρι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων. Ακολουθεί δεύτερη συνεδρίαση, στις 2.30 μ.μ. όπου μεταξύ άλλων εντάσσονται και τα εξής θέματα: «Έγκριση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣBAA) του Δήμου Λαρισαίων, για την προγραμματική περίοδο 2021-2027. Έγκριση επιχορήγησης του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Θωμά. Έγκριση ένταξης του Δήμου Λαρισαίων στην ψηφιακή πλατφόρμα Κοινωφελούς Εργασίας. Καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων ΕΠΑ.Σ., Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), για απασχόληση στον Δήμο Λαρισαίων κατά το σχολικό έτος 2024-2025. Έγκριση χορήγησης άδειας λειτουργίας εσωτερικής δημόσιας κολυμβητικής δεξαμενής, στη Νέα Πολιτεία Λάρισας κ.α.

 

Εκδρομή στην Αιδηψό
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Μονοήμερη καλοκαιρινή παραθαλάσσια εκδρομή διοργανώνει ο Περιβαλλοντικός Μορφωτικός Σύλλογος Σκήτης και Αγιοκάμπου, την Πέμπτη 1η Αυγούστου, στη λουτρόπολη της Αιδηψού.  Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Φεύγουμε για Γλύφα το πρωί, όπου θα επιβιβαστούμε στο φέριμποτ για Αγιόκαμπο. Συνεχίζουμε για Ωρεούς, όπου κάνουμε στάση, κατόπιν στο Πευκί, και καταλήγουμε στην πανέμορφη κωμόπολη, παγκοσμίως γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της, την Αιδηψό, ελεύθεροι για να τη δούμε, για μπάνιο, για φαγητό κ.λπ. Θα αναχωρήσουμε με το τελευταίο φέριμποτ της επιστροφής. Τηλέφωνα επικοινωνίας 6979-570.789, 6946-778.189».

 

Συνέλευση Αργιθεατών

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση των αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων (Π.Ο. Α.Σ.) στο Ανθηρό, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου και ώρα 12:00. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση επαναλαμβάνεται, στον ίδιο τόπο, την ίδια ώρα, μια εβδομάδα αργότερα και είναι σε απαρτία με οποιοδήποτε αριθμό προσερχόμενων αντιπροσώπων, δηλαδή την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και ώρα 12:00.

 

Γιορτάζει ο ναός Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου

ΑΓΙΑ(Γραφείο «Ε»)

Γιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου του Δήμου Κιλελέρ μεθαύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου. Αύριο το απόγευμα, στις 7:30, θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας από τον αρχιμανδρίτη π. Θεολόγο Σαμαρά και τους ιερείς π. Κωνσταντίνο Σαμαρά και π. Λάμπρο Πολυγένη. Το πρωί της Παρασκευής, στις 7:30, θα τελεσθούν ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας από τον π. Κωνσταντίνο Σαμαρά.

 

Γιορτάζει η Μελιβοία
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Την πολιούχο της Αγία Παρασκευή γιορτάζει η Μελιβοία και στο όμορφο ορεινό χωριό του ανατολικού Κισσάβου και του Δήμου Αγιάς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
Αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου: Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση της Μελιβοίας, 7:30 μ.μ., μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον αρχιερατικό επίτροπο Αγιάς πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή, λιτάνευση της ιεράς εικόνας.
Θα ακολουθήσει μουσική βραδιά (έναρξη 9:00 μ.μ.) στην Κεντρική πλατεία με ορχήστρα αποτελούμενη από τη Μαρία Μπέλλου και τους Γιώργο Γκασδράνη, Βασίλη Μπάτσικα, Γιώργο Στεφανή, Γιώργο Ζάρβα, Δημήτρη Ψαρρά και Νίκο Τζιτζιλώνη.
Την Παρασκευή 26 Ιουλίου: 7:30 π.μ., όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία από τον εφημέριο του χωριού π. Ιωάννη Ντολμώφ.

 

Σκληθριώτικο Αντάμωμα
* ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥΑΓΙΑ

(Γραφείο «Ε»)
Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σκλήθρου διοργανώνει Σκληθριώτικο Αντάμωμα στην πλατεία του Σκλήθρου, το Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 9:30 μ.μ., με ορχήστρα στην οποία θα συμμετέχουν ο Παναγιώτης Κράιας στο τραγούδι, ο Κώστας Κωστούλης στο κλαρίνο, ο Σάκης Ζιώζιας στο βιολί, ο Χρήστος Καλαμπούκας στο λαούτο και ο Γιάννης Μακρυγιάννης στα κρουστά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς.


Πανηγυρίζει ο ναός Αγίου Παντελεήμονος στην Ιτέα
Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Παντελεήμονος Ιτέας του Δήμου Τεμπών. Οι ακολουθίες έχουν ως εξής: Την Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του Όρθρου, Θεία Λειτουργία και θα ακολουθήσει αρτοκλασία.

 

Αιμοδοσία στη Βελίκα
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μελιβοίας διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στη Βελίκα, σήμερα Τετάρτη 24 Ιουλίου, από τις 9:00 το πρωί ως τις 2:00 το μεσημέρι, στη θέση «Πλατανιά» (μπροστά από το ΚΕΠ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass