Εξαπάτησαν ηλικιωμένη για δήθεν τροχαίο της κόρης της

ΜΕΤΕΒΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΜΕ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ 5.900 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ»

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2024 13:56

Μια 80χρονη Λαρισαία έπεσε θύματα απάτης, με το πρόσχημα τροχαίου δυστυχήματος, με θύμα συγγενικό πρόσωπο. Όπως κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ., άγνωστος άνδρας της τηλεφώνησε προχθές το απόγευμα και της συστήθηκε ως αστυνομικός, δηλώνοντας ότι η «κόρη» της προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα.

Όπως είναι γνωστό, οι απατεώνες επικαλούνται τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο παιδί, ενώ συνεργός τους παριστάνει την κόρη του υποψήφιου θύματος, που εκλιπαρεί σε βοήθεια, καθώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα είναι συγκεντρωμένοι συγγενείς του ανήλικου «θύματος» και απειλούν να τη λιντσάρουν.
Ο δήθεν αστυνομικός, λοιπόν, προσφέρθηκε να βοηθήσει την «κόρη» της 80χρονης να μην υποστεί τις συνέπειες του νόμου, με την προϋπόθεση να καταβάλει χρήματα. Η 80χρονη, όπως και η πλειοψηφία των θυμάτων των απατεώνων, έχοντας υποστεί σοκ από τα όσα της είπε ο δήθεν αστυνομικός, πείστηκε και επιβιβάστηκε σε ταξί, το οποίο μίσθωσε από τη Λάρισα και μετέβη στον Βόλο, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- έξω από το Γενικό Νοσοκομείο συνάντησε έναν άγνωστο άνδρα και του παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 5.900 ευρώ.
Με το ίδιο ταξί επέστρεψε στο σπίτι της, ενώ από την τηλεφωνική επικοινωνία των παιδιών της, τα οποία την αναζητούσαν, καθώς έλειπε από το σπίτι, η 80χρονη διαπίστωσε εκ των υστέρων ότι έπεσε θύμα απάτης.
Σημειώνεται πως οι απατεώνες, αφού καταφέρουν να πείσουν το υποψήφιο θύμα, τότε επί ώρα το καθοδηγούν τηλεφωνικά, έως ότου τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που έχει στο σπίτι του.
Σημειώνεται πως υπάρχει και αντίστοιχο προηγούμενο με ηλικιωμένο άνδρα, όπου οι απατεώνες προκειμένου να βεβαιωθούν ότι η απόπειρά τους δεν παρακολουθείται από την αστυνομία, συνομιλούσαν με το θύμα τους για περισσότερο από 3 ώρες. Όση ώρα, δηλαδή, χρειάστηκε εκείνος αρχικά για να μεταβεί οδικώς στην Ελασσόνα από τη γενέτειρά του. Στη συνέχεια, ανανέωναν διαρκώς το σημείο συνάντησης μέσα στην Ελασσόνα και τελικά αφού παρέδωσε τα χρήματα στο ύψος των σχολείων, στη συνέχεια τον καθοδηγούσαν τηλεφωνικά μέχρι που επέστρεψε στο χωριό του, ακριβώς για να είναι βέβαιοι πως έχει απομακρυνθεί από τον τόπο παράδοσης των χρημάτων και να καθυστερήσουν έτσι την ανάμειξη της αστυνομίας.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass