Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2024 9:11

«Επικοινωνιακά παιχνίδια ντροπής»

* Καταγγέλλει η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» τη Δημοτική Αρχή
* Για το θέμα της αλλαγής του παλιού δικτύου ύδρευσης

«Η ΔΕΥΑΛ από το 2015 και μέχρι σήμερα έχει αντικαταστήσει 170 περίπου χιλιόμετρα δικτύου αμιαντοσωλήνων και χαλυβδοσωλήνων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή για «οικειοποίηση του έργου με επικοινωνιακά παιχνίδια».

Αναλυτικότερα, σημειώνει τα εξής: «Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή έχει κάνει την επικοινωνία επιστήμη. Χωρίς όρια και μέτρο επιχειρεί να διαμορφώσει μια εικονική πραγματικότητα.
Πώς αλλιώς να περιγράψει κάποιος τις θριαμβολογίες του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαρισαίων για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του παλιού δικτύου ύδρευσης στις οδού Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, ότι έγιναν με προσωπική εντολή και «φέρουν την προσωπική «σφραγίδα» του δημάρχου Λαρισαίων και προέδρου της ΔΕΥΑΛ, κ. Θανάση Μαμάκου; Ως προς τα έργα ανάπλασης, βέβαια, στα οποία εντάσσονται οι παρεμβάσεις στις δύο οδούς, είναι γνωστό ότι είναι ενταγμένα στο σχέδιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, χρηματοδοτημένα από το Ταμείο Ανάκαμψης και επίσης συμβασιοποιημένα.
Από εκεί και πέρα, και επειδή είναι σημαντικό οι πολίτες να γνωρίζουν:
Η ΔΕΥΑΛ, στη βάση ενός στρατηγικού σχεδίου, πολυετούς διάρκειας, από το 2015 και μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο πρόγραμμα αντικατάστασης του παλιού δικτύου ύδρευσης. Το πρόγραμμα αυτό αφορά σε αντικαταστάσεις δικτύων σε συνοικίες της πόλης, όπως των Αγ. Σαράντα, της Χαραυγής, της Ανθούπολης, του Αγ, Γεωργίου, της Ν. Σμύρνης, της Φιλιππούπολης, των Αμπελόκηπων, του Σιδ. Σταθμού, του Ιπποκράτη, του Παπασταύρου, του Αγ. Αθανασίου, του Αγ. Κωνσταντίνου, του Αγ. Θωμά και του οικισμού Κουλουρίου, αλλά και σε δρόμους, όπως Βόλου, Φαρσάλων, Ηπείρου, Μανδηλαρά, 28ης Οκτωβρίου, Τάκη Τσιόγκα και Ηρώων Πολυτεχνείου, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 40 εκατ. €. Μέχρι τώρα, έχουν αντικατασταθεί 170 περίπου χιλιόμετρα δικτύου αμιαντοσωλήνων και χαλυβδοσωλήνων, με υλικά σύγχρονης τεχνολογίας, που εγγυάται νερό υψηλής ποιότητας, ενώ παράλληλα περιορίζει και τις απώλειες από βλάβες στο δίκτυο.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η ανακοίνωση περί «εντολής» του νέου δημάρχου είναι τουλάχιστον άστοχη και παραπλανητική και παράλληλα προσβλητική για όλους όσοι εργάστηκαν μεθοδικά, όλα τα προηγούμενα χρόνια, επί δημαρχίας και προεδρίας ΔΕΥΑΛ Απόστολου Καλογιάννη, για την υλοποίηση μιας συνολικής παρέμβασης. Και σίγουρα αποδεικνύει την απερίγραπτη έπαρση, από την οποία διακατέχεται η παρούσα Δημοτική Αρχή.
Τα έργα εξελίσσονται εδώ και πολλά χρόνια. Και διαμορφώνουν ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Η προσπάθεια να τα οικειοποιηθεί με επικοινωνιακά παιχνίδια ο κ. Μαμάκος, βάζοντας «σφραγίδες», προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών. Όλων μας.
Υ.Γ.: Το επιτελείο του κου Μαμάκου ας ξεπεράσει την αγωνία του. Η πόλη σιγά-σιγά γνωρίζει και τις προθέσεις και τα έργα του νέου δημάρχου, όσα πραγματικά φέρουν την προσωπική του σφραγίδα. Η επικοινωνιακή φιέστα των 210.000 ευρώ σε ένα τριήμερο που ονομάστηκε Φεστιβάλ Καφέ, ο αποκλεισμός των πλημμυροπαθών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, οι προσλήψεις της ντροπής για την «Κατασκήνωση στην Πόλη», η διακοπή της λειτουργίας των βυθιζόμενων μπαρών, οι αναθέσεις των 6.000.000 σε μια μέρα για τις οποίες ο δήμαρχος δεν αντέχει ούτε τα δικά του προεκλογικά κείμενα, είναι μερικά από αυτά. Και έπεται συνέχεια».

 

Θεσσαλοί υπογράφουν για απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ

* Περισσότεροι από 350 συνδικαλιστές, αγρότες, επιστήμονες και καλλιτέχνες

Κείμενο - κάλεσμα για «να δυναμώσει η λαϊκή δράση ενάντια στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή που έχουν μετατρέψει τη περιοχή της Θεσσαλίας σε ορμητήριο πολέμου» υπογράφουν περισσότεροι από 350 συνδικαλιστές, αγρότες, επιστήμονες και καλλιτέχνες της περιοχής.
Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «η ενίσχυση των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, η στήριξη του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ στη γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, η επέκταση της δράσης της ΝΑΤΟϊκής μηχανής στον Καύκασο, στη Μέση Ανατολή, στον Περσικό Κόλπο, στην Ασία, σε όλη την Υδρόγειο, σε ανταγωνισμό με την Κίνα και τη Ρωσία, επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό της διακήρυξης της συνόδου ως «πολεμικό ανακοινωθέν, ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» του ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Τώρα που έχουν καταρρεύσει πλήρως οι μύθοι περί «αμυντικής συμμαχίας», ΝΑΤΟ-εγγυητή της ειρήνης και της ασφάλειας, χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή επαγρύπνηση και δράση.
ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αυτοί που ενθαρρύνουν τούρκικες διεκδικήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, στρώνουν μαζί με την αστική τάξη της Ελλάδας το τραπέζι της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και της ΝΑ Μεσογείου. Κάτω από τη ΝΑΤΟϊκή «ομπρέλα» προωθείται διχοτομική λύση στην Κύπρο, που νομιμοποιεί την 50χρονη εισβολή και κατοχή του τουρκικού κράτους στο 37% των εδαφών του νησιού.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλες ευθύνες. Είναι «βουτηγμένη μέχρι τον λαιμό» στους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς και εμπλέκει τη χώρα και τον λαό μας στο πολεμικό σφαγείο, για λογαριασμό των συμφερόντων της αστικής τάξης. Ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Αυτήν την επικίνδυνη πολιτική, που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις, στηρίζουν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα συστημικά κόμματα.
Δε δεχόμαστε να «ματώνει» ο λαός μας από την απογείωση των πολεμικών δαπανών, με τη ΝΑΤΟϊκή νόρμα του 2% του ΑΕΠ, που για τη χώρα μας σημαίνει πάνω από 7 δισ. ευρώ το 2024, από την αποστολή φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα στην ευρωενωσιακή επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ», που κοστίζει 500.000 ευρώ την ημέρα, την παραπέρα χρηματοδότηση της αντιδραστικής κυβέρνησης Ζελένσκι με 40 δισ. ευρώ, σε μια περίοδο, μάλιστα, που εντείνεται η επίθεση σε μισθούς και εισοδήματα και η κυβέρνηση πετά ψίχουλα στον λαό για να ζήσει, επικαλούμενη τις «αντοχές» της οικονομίας. Δε δεχόμαστε να γίνεται η Ελλάδα και η περιοχή της Θεσσαλίας ορμητήριο πολέμου για τα πολεμικά τους σχέδια. Δε θα δεχτούμε να γίνεται ο λαός μας στόχος των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Το πλέγμα των αμερικανοΝΑΤΟϊκών υποδομών στην περιοχή δεν παρέχει καμιά «ασφάλεια», αλλά, αντίθετα, αποτελεί ολοένα και μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου για τη ζωή και την περιουσία του λαού από πολλές απόψεις. Οι πυρκαγιές το προηγούμενο καλοκαίρι στη Μαγνησία, με τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της 111 Π.Μ., είναι μια καλή... «πρόγευση» για το τι σημαίνει στην πράξη η στροφή στην «πολεμική οικονομία», η λειτουργία στο «φουλ» των ΝΑΤΟϊκών βάσεων, τα φορτωμένα με όπλα και πυρομαχικά τρένα σε ένα δίκτυο γεμάτο «Τέμπη». Εδώ και τώρα να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία, να πάψουν να χρησιμοποιούνται από το ΝΑΤΟ υποδομές και εγκαταστάσεις, όπως η 110 Π.Μ. και η 1η Στρατιά στη Λάρισα, η 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, το λιμάνι του Βόλου και αλλού. Να σταματήσει η ελληνική συμμετοχή στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» της Ε.Ε., να επιστρέψει η φρεγάτα «Ψαρά» από τον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα».
ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ
Το κείμενο υπογράφουν από τη Λάρισα οι εξής: Αβρανάς Δημήτρης, Αγορόπουλος Αποστόλης, Αθανασία Αγγελάκη, Αθανασιάδης Αθανάσιος, Ακριβός Ιάσωνας, Αλεξανδράκης Τάσος, Αλεξανδρής Γιάννης, Αναγνώστου Αθανάσιος, Αναγνώστου Αποστόλης, Αναγνώστου Χρυσάνθη, Αργυρίου Σωτηρία, Βαλιάκας Γιώργος, Βαλώζος Βασίλης, Βαρδάκα Βησσαρία, Βασιλείου Βίκυ, Βελικάι Μαρσελ, Βελικάι Άνυ, Βελιώτης Νίκος, Βλησσαρούλης Βασίλης, Βολιώτη Αναστασία, Βούζας Δημήτρης, Γαρυφαλοπούλου Ναυσικά, Γεωργακούλη Μαρία, Γεωργούδη Βιβή, Γεωργούλας Γιάννης, Γεωργουλοπούλου Σπυριδούλα, Γιαλαμά Αναστασία, Γκαζγκάνη Όλγα, Γκαμπράνης Ιωάννης, Γκαραλιάκος Ζήσης, Γκόγκας Γιώργος, Γκογκος Σταθης, Γκολέμα Μαρία, Γκονέλας Λάμπρος, Γκονελας Σωτήρης, Γκότη Δέσποινα, Γκρίμπα Κατερίνα, Γκρίμπας Άρης, Γούναρη Ευαγγελία, Γραμμένος Θεοφάνης, Δασκαλάκη Αγγελική, Δριστέλλας Κώστας, Ευσταθιάδης Γιάννης, Ζεμπελτζης Βαγγέλης, Ζεμπελτζής Πασχάλης, Ζεμπελτζής Χρυσόστομος, Ζούκας Φίλιππος, Ζούκας Μάρκος, Θεοδωράκης Σωτήρης, Θεοδώρου Δέσποινα, Ίμπρα Πάολα, Ιωάννου Μαρία, Καζαντζίδης Περικλης, Καλιαμπάς Κλεάνθης, Καλύβα Κων/να, Καμάκα Ειρήνη, Καμακάς Ηλίας, Καμπέρη Φανή, Καποδίστριας Χάρης, Κάππας Κωνσταντίνος, Καραγιάννη Μιχαέλα, Καραδένδρος Χρήστος, Καραλή Κατερίνα, Καραμήτσιος Στέλιος, Καραμήτσιος Γιώργος, Καράμπαλης Βασίλης, Καραμπάλιος Θανάσης, Καραμπάσας Ζαχαρίας, Καρατέγος Δημήτρης, Καρκάτσα Μαρία, Καρπέτας Γιώργος, Καρυώτη Κική, Καστανάρας Δημήτρης, Καταραχιά Νικολέτα Κατσαίτη Ανδριάνη, Κάτσικα Μαρίτα, Κιτσιούλης Αλέξανδρος, Κλεισιαρη Στέλλα, Κλεισιάρης Γιάννης, Κοντοπούλου Λαμπρινή, Κοντός Δημήτρης, Κοτρώτσιος Στέλιος, Κουμαντζέλης Θανάσης, Κουρελάς Λαυρέντης, Κουτρουμπής Σάκης, Κοψαχείλης Θύμιος, Κρικέλης Νίκος, Κρίκης Πέτρος, Κωνσταντινίδης Θεοδωρής, Κωνσταντίνου Αντώνης, Κωστή Μαρία, Λαμπρούλης Αριστείδης, Λιόλιος Βασίλης, Μακαντάση Ελένη, Μάκκινα Αλίκη, Μαμανού Ευγενία, Μαρούδας Ρίζος, Μεταξάς Αγγελος, Μητράκος Αχιλλέας, Μίσιος Ανδρέας, Μιχάλης Βαγενάς, Μόσχη Άννα, Μουσιός Κώστας, Μπακάλης Γιάννης, Μπακουρέλια Κατερίνα, Μπαλάνος Ηρακλής, Μπαλασούλης Δαμιανός, Μπαλωμένος Ευάγγελος, Μπαντή Θωμαή, Μπαντόγιας Νίκος, Μπάρμπας Στέλιος, Μπασινός Θανάσης, Μπάσμπα Διαμάντω, Μπατζιώλας Σταύρος, Μπέλλου Μαρία, Μπίκας Χρήστος, Μπομπότης Αντώνης, Μπουμπίτσα Βασιλική, Μπουνίτση Δέσποινα, Μπουντουλούλης Βαγγέλης, Μπουρσιάνης Βαλάντης, Νασιάρας Θανάσης, Νικολάου Μαρία, Νταλαγιάννης Νικόλαος, Νταφούλης Νικόλαος, Πάλλης Δημήτρης, Παλητζήκας Χρήστος, Παναγιώτου Γιάννης, Πανάγος Αλέξης, Παπαγεωργιου Θεόφιλος, Παπαδάμου Γεωργία, Παπαδόντα Βούλα, Παπαδόντας Στέλιος, Παπαδόπουλος Γιώργος, Παπαδούλης Γιώργος, Παπαθανασίου Χρήστος, Παπαθανασίου Βασίλης, Παπαλαγάρας Βασίλης, Παπανικολάου Απόστολος, Παπανικολάου Φώτης, Παπαντώνης Πάνος, Παπαποστόλου Θανάσης, Παπαστεργίου Δήμητρα, Παρθένης Γιώργος, Πάσχου Κατερίνα, Πατσιώλης Κώστας, Περιβολάρης Δημήτρης, Περίφανος Γιώργος, Πετράκος Κώστας (Baghdad), Πετσίτη Αργυρώ, Πιταράκης Κώστας, Πολύζος Κώστας, Πουλακίδα Ειρήνη, Πραγκαφίλης Βασίλης, Σαμπάνης Μιχάλης, Σεβεριάδου Αγνή, Σερδένης Θανάσης, Σίκαλος Θεολόγης, Σιλίδης Γιώργος, Σίμος Αχιλλέας, Σκαρβέλης Μιχάλης, Σκάπουρας Πέτρος, Σκόκας Ιωάννης, Σταβάρας Στέφανος, Σταμουλάκης Βασίλης, Σταμουλάκη Μαριάνθη, Στεφανίδης Κωστας, Συμεωνίδου Κυριακή, Συμεωνίδου Αφροδίτη, Συντζιάκης Αθανάσιος, Συντζιάκης Θεόδωρος, Συρακούλης Τηλέμαχος, Ταραντσοπούλου Φαίη, Τάχας Βασίλης, Τζαβέλας Γιώργος, Τζιμούλης Δημήτρης, Τριγάζης Άγις, Τρίγκα Στέλλα, Τσεκούρας Θανάσης, Τσιλιμίγκας Τάσος, Τσιαπλές Τάσος, Τσιλοφύτη Κατερίνα, Τσιρογιάννης Κώστας, Τσικριτσής Στέλιος, Τσουγένης Ιωάννης, Τσούγκρα Αλεξία, Τσούγκρας Γιώργος, Τσουκάτος Άλεξ, Φουρκιώτης Αναστάσιος, Φράγκου Στράτος, Φώσκολος Ανδρέας, Χατζηβασίλη Δήμητρα, Χατζηλαζάρου Αλέξης, Χατζής Αθανάσιος, Χατζούλης Φώτης, Χριστοδούλου Ξενοφών, Χριστοδούλου Βάνα, Χτενάς Κώστας.

 

 Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι Αγ. Παρασκευής

*Την Παρασκευή στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους στη Λάρισα

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:
* Την Πέμπτη 25 Ιουλίου, το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης.
Το απόγευμα, στις 7.30 μ.μ., θα ψαλεί ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
* Την Παρασκευή 26 Ιουλίου, το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θ. Λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος της Αγίας Παρασκευής.
Το απόγευμα, στις 7.30 μ.μ., θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής.
* Το Σάββατο 27 Ιουλίου, το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού.
Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο των ιερών και χαριτόβρυτων λειψάνων της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού.
Το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής θα είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ι. πανηγύρεως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass