Δίωξη κατά τεσσάρων για το «ξεμπάζωμα» στα Τέμπη

* ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΦΕΤΩΝ * ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΔΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2024 14:01

Στην άσκηση ποινικής δίωξης, με Διάταξη της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας, προχώρησε χθες η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας μετά και την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας για το «ξεμπάζωμα» στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Η ποινική δίωξη -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συναυτουργία τελούμενης και διά παραλείψεως και στρέφεται συνολικά κατά τεσσάρων, πολιτικών προσώπων (σ.σ. μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμο στέλεχος Υπουργείου) και υπηρεσιακών παραγόντων, με αφορμή και τα όσα συνέβησαν στις 1 και 2 Μαρτίου 2023 στον τόπο της τραγωδίας, αφού σε ιδιωτικό οικόπεδο ιδιοκτήτη εταιρείας χωματουργικών μηχανημάτων, άγνωστο με ποιανού τελικά εντολή, μεταφέρθηκαν όγκοι χωμάτων στη θέση «Πηγάδια», όπου 15 μήνες μετά το δυστύχημα βρέθηκε τμήμα οστού, το οποίο ταυτοποιήθηκε με ηλικιωμένο επιβάτη και θύμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας.
Σημειώνεται πως η Διάταξη της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας, η οποία έκανε δεκτή εν μέρει την προσφυγή γονέα θύματος και παρήγγειλε την ποινική δίωξη των 4, αποτελεί συνέχεια της εισαγγελικής έρευνας μετά από έγκληση συγγενών θυμάτων για το «μπάζωμα» στον χώρο της σιδηροδρομικής τραγωδίας, για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος αιρετού, ενώ για το σκέλος των πολιτικών προσώπων, όπως είναι γνωστό, η μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Σημειώνεται, επίσης, ότι η μεταφορά χωμάτων από τα Τέμπη στα «Πηγάδια», προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για να επιχειρήσουν γερανοί στο πλαίσιο της έρευνας σωστικών συνεργείων, παρέμεινε άγνωστη ως ενέργεια, ενώ ακόμη δεν είναι γνωστό ποιος έδωσε εντολή (σ.σ. δεν κατονομάζεται) και σε αντίθεση με τους άλλους όγκους χωμάτων, αλλά και τα συντρίμμια, που μεταφέρθηκαν στο «Κουλούρι» συνοδεία αστυνομικών.
Μετά και την άσκηση της δίωξης χθες η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών, ενώ μένει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο τυχόν συσχέτισης με την κύρια δικογραφία που χειρίζεται ο εφέτης-ανακριτής.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass