«Στηρίζουμε τις παραδόσεις»

* ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΣΤΟ Μ. ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2024 14:41

Μια εξαιρετική πολιτιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Μοναστήρι Λάρισας από τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τον Δήμο Κιλελέρ.

Το «παρών» έδωσε ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Καπετάνος, λάτρης των παραδόσεων που κρατούν ζωντανά τα χωριά του νομού.
Ο Λαρισαίος βουλευτής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του χωριού, αλλά και με αυτούς που έχουν φύγει από το χωριό για τα μεγάλα αστικά κέντρα και επιστρέφουν για να στηρίξουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και να ζωντανέψουν τις μνήμες τους.
Αμέσως μετά την εκδήλωση ο Χρήστος Καπετάνος δήλωσε τα εξής:
«Οι εκδηλώσεις αυτές είναι μια αφορμή για να επιστρέφουμε στα χωριά μας και να ζωντανεύουμε τις μνήμες μας. Οφείλουμε να κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις μας και να τις μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά. Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα, αλλά και τα τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας, που μας διδάσκουν πράγματα από τις ρίζες και τον πολιτιστικό θησαυρό που κουβαλούν αυτοί οι άνθρωποι όλα αυτά τα χρόνια.
Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας του Μεγάλου Μοναστηρίου, Παναγιώτη Κυρούδη, για την εξαιρετική αυτή διοργάνωση. Στόχος μας είναι να κρατάμε τις παραδόσεις μας και να ζωντανεύουμε τα χωριά μας, μεταφέροντας τις αναμνήσεις των πατεράδων και των παππούδων μας».
Παρόντες ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος Δήμου Κιλελέρ Στέλιος Θεοχαρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Αρμενίου Τ. Καλαμπαλίκης και ο πρώην αυτοδιοικητικός Τάκης Τσικόπουλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass