Νταλίκες για Πολωνία «αρπάζουν» φωτιά στη Λάρισα

*Με διαφορά 10 ημερών κάηκαν ολοσχερώς οι καρότσες τους *Το φορτίο τους ήταν ηλεκτρικά πατίνια *Οι συμπτώσεις στις δύο περιπτώσεις

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2024 14:15
Από την εκδήλωση  της φωτιάς χθες τα ξημερώματα  στο σταθμευμένο φορτηγό στην ΠΑΘΕ Από την εκδήλωση της φωτιάς χθες τα ξημερώματα στο σταθμευμένο φορτηγό στην ΠΑΘΕ

Ολοσχερώς καταστράφηκε το φορτίο που μετέφερε φορτηγό εταιρείας Πολωνικών συμφερόντων μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στη νέα εθνική οδό (ΠΑΘΕ) έξω από τη Λάρισα.

Είναι η δεύτερη φορά που εκδηλώνεται φωτιά σε νταλίκα που μετέφερε ηλεκτρικά πατίνια από την Ελλάδα στην Πολωνία και τα δύο συμβάντα έχουν πολλές ομοιότητες, που με μια πρώτη εκτίμηση δείχνουν για συμπτώσεις.
Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε πριν δέκα ημέρες, στη 1 τα ξημερώματα της 3ης Ιουλίου σε φορτηγό Πολωνικής εταιρείας που οδηγούσε 54χρονος Πολωνός υπήκοος όταν – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - το φορτηγό βρισκόταν σε κίνηση στο 395ο χλμ της ΠΑΘΕ και στο ύψος περίπου της Αιγάνης, εκδηλώθηκε φωτιά στην καρότσα.
Ο 54χρονος οδηγός αποδέσμευσε τον τράκτορα και απομακρύνθηκε με ασφάλεια, ενώ από τη φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς η καρότσα που μετέφερε ηλεκτρικά πατίνια. Για λόγους ασφαλείας από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Τεμπών της ΕΛ.ΑΣ. έγινε εκτροπή των οχημάτων μέσω παρακαμπτηρίων, ενώ με εισαγγελική εντολή ο 54χρονος οδηγός συνελήφθη για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος ενώ σχηματίζεται δικογραφία.
Το δεύτερο περιστατικό καταγράφηκε στις 3.50’ χθες τα ξημερώματα και ενώ το φορτηγό επίσης Πολωνικής εταιρείας που οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Ουκρανίας βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης στο 364ο χλμ της ΠΑΘΕ στο τμήμα μεταξύ των κόμβων, Συκουρίου και Γυρτώνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», διερχόμενος οδηγός είναι αυτός που φέρεται να ενημέρωσε τον 39χρονο Ουκρανό πως εκδηλώθηκε φωτιά στην καρότσα του σταθμευμένου φορτηγού (φωτ.).
Ο 39χρονος αποδέσμευσε τον τράκτορα και τον οδήγησε σε ασφαλέστερο σημείο, ενώ το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Τεμπών για προληπτικούς λόγους και για λίγη ώρα διέκοψε την κυκλοφορία στην εθνική οδό και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.
Το δεύτερο φορτηγό ήταν επίσης έμφορτο με ηλεκτρικά πατίνια, φορτίο που καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ τις συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσία Λάρισας.  
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass