Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2024 13:51

Εκδηλώσεις για την Αγία Μαρίνα στο Κιλελέρ

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλελέρ «Αγία Μαρίνα» διοργανώνει εκδηλώσεις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο ξωκλήσι του Κιλελέρ την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Στις 7.30 το απόγευμα εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, στις 9 μ.μ. διανομή παραδοσιακή φαγητού στο δημαρχείο Κιλελέρ, στις 9.30 μ.μ. εμφάνιση παραδοσιακών χορών και στις 10.30 μ.μ. γλέντι με λαϊκοδημοτική ορχήστρα. Την Τετάρτη 17 Ιουλίου ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί θα τελεστεί η θεία λειτουργία. Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ, τοπικοί φορείς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο.

 

Διαμαρτύρονται οι δάσκαλοι για πλασματικές υπεραριθμίες

* ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» στη Διεύθυνση Π.Ε Λάρισας τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και ώρα 11 το πρωί διεκδικώντας αναίρεση των πλασματικών υπεραριθμιών και χωρισμό όλων των πληθωρικών τμημάτων.
Σε σχετική ανακοίνωσή του ο σύλλογος αναφέρει: «Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου από τη Διεύθυνση Π.Ε. Λάρισας και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Διεκδικούμε: Την άμεση αναίρεση των πλασματικών υπεραριθμιών. Χωρισμό όλων των πληθωρικών τμημάτων.
Παράλληλα στις νέες απειλές του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. απαντάμε με την αποφασιστικότητά μας να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
Τονίζουμε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις και απεργιακές δράσεις – κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει άμεσα την απειλητική και απαράδεκτη εγκύκλιο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους-ισσες να πάρουν μαζικά μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας για να απαιτήσουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Εντείνουμε τη δράση μας για την ανατροπή κάθε αντιεκπαιδευτικής ρύθμισης».

 

Εδωσε 22.000 ευρώ για να ...χειρουργηθεί η «νύφη» της

* ΜΙΑ 87ΧΡΟΝΗ ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

Μια 87χρονη γυναίκα από τον Τύρναβο έπεσε θύμα απατεώνων με το πρόσχημα της επείγουσας ιατρικής ανάγκης συγγενικού προσώπου. Προχθές το απόγευμα απατεώνας παριστάνοντας τον γιο της 88χρονης την έπεισε ότι απαιτούνται 30.000 ευρώ προκειμένου το νοσοκομείο να προμηθευτεί υγειονομικό υλικό το οποίο ήταν απαραίτητο για να υποβληθεί -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- η «νύφη» της σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση.
Οι απατεώνες παρά τη... σοβαρότητα της χειρουργικής επέμβασης συμβιβάστηκαν τελικά με το χρηματικό ποσό των 22.000 ευρώ που είχε στο σπίτι της η 87χρονη, χρηματικό ποσό που παρέλαβε άγνωστος συνεργός των απατεώνων.
Με αφορμή τα αναρίθμητα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων με διάφορα προσχήματα από την ΕΛ.ΑΣ. έχει κατά καιρούς επισημανθεί ότι «από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν».

 

Εκλογές στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαλήνης

Γενική Συνέλευση των μελών του καλεί ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαλήνης την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 στην αίθουσα Συνελεύσεων του Συνεταιρισμού, και ώρα 10 π.μ. με θέματα την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και διενέργεια εκλογών για ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εποπτικού Συμβουλίου.
Οι εκλογές θα διενεργηθούν από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές έως την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 14:00.

 

Αιμοδοσία στην ενορία των Σαράντα Μαρτύρων

Η ενορία των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 14 Ιουλίου και ώρα 09:30 π.μ με 12:30 π.μ. στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού. Η ενορία απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους ενορίτες και όχι μόνο να συμμετέχουν στην αιμοδοσία και να συμβάλλουν έτσι στις ανάγκες αίματος που υπάρχουν. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Ιερού Ναού 2410-233.446.


Αγρυπνία για την εορτή της Αγ. Μαρίνης

Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, στις 9.15 το βράδυ, θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την Ακολουθία της Μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Τρίτη 16 Ιουλίου από τις 6.00 μ.μ. έως και το τέλος της Αγρυπνίας, καθώς και την Τετάρτη 17 Ιουλίου 9.00-12.00 το πρωί, οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνούν τεμάχιο λειψάνου της Αγίας Μαρίνης που φυλάσσεται στον ναό μας.
Την Τετάρτη 17 Ιουλίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Συνέλευση Συλλόγου Κουτσουπιάς

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουτσουπιάς καλούνται τα μέλη να παραστούν στην τακτική εκλογοαπολογιστική συνέλευση για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή14 Ιουλίου και ώρα 11:00 το πρωί στο beach bar «PAREO».

 

Νεκρός 37χρονος από την Καρίτσα

* ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΕΚΤΡΑΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΜΟΛΙΟΥ - ΣΤΟΜΙΟΥ

Ο 37χρονος Γεώργιος Κων. Μπασδραβάλας από την Καρίτσα έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Περασμένα μεσάνυχτα χθες και κάτω από συνθήκες που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος χωρίς άλλο συνεπιβάτη, εκτράπηκε της πορείας του αριστερά για να καταλήξει σε χαντάκι βάθους περίπου 2 μέτρων, με αποτέλεσμα οδηγός να τραυματιστεί θανάσιμα. Το δυστύχημα σημειώθηκε στο 6ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Ομολίου - Στομίου και ενώ το επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 37χρονος κινούνταν στο ρεύμα προς Στόμιο.

 

Απόσυρση του νομοσχεδίου για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

* ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΘΕΑ

Απόσυρση του σχεδίου νόμου για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και τις Υπηρεσίες Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων ζητούν το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ.
Υπενθυμίζεται ότι απόσυρση του νομοσχεδίου ζητούν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), εξαγγέλλοντας κινητοποιήσεις και 24ωρη απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου, με συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. «Ο νέος υπερ-οργανισμός καταργεί τη συμμετοχή και το δικαίωμα επιλογής των εξαρτημένων στη θεραπεία τους, περιορίζει την προοπτική απεξάρτησης και τον θεραπευτικό πλουραλισμό και επικεντρώνεται στην αναποτελεσματική βιολογική-ιατρική προσέγγιση και τον διοικητικό έλεγχο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες», αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ. Όπως προσθέτει, «καταργούνται το ΚΕΘΕΑ, το ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα απεξάρτησης του ΕΣΥ (18ΑΝΩ στο ΨΝΑ, ΙΑΝΟΣ, ΑΡΓΩ, ΜΕΘΕΞΙΣ στο ΨΝΘ, ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΓΝΚ) και αντικαθίστανται από έναν αθηνοκεντρικό και υδροκέφαλο φορέα, αγνοώντας επιδεικτικά την ιστορία, τα ονόματα, την οργάνωση, τη φιλοσοφία και τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους». Το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας εκφράζει την έντονη αντίθεσή του με το σχέδιο νόμου κάνοντας λόγο για «θολό» τοπίο όσον αφορά την πρόληψη, για προγράμματα πρόληψης με «ημερομηνία λήξης», για «ενίσχυση της λογικής «κόστους-οφέλους», αγνόηση της σύνθετης προσέγγισης που απαιτείται για την κατανόηση και αντιμετώπιση της εξάρτησης, επικεντρώνοντας εσφαλμένα στη «μείωση της βλάβης», ιατροκεντρικές πρακτικές και υποστήριξη ιδιωτικών συμφερόντων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass