Από κατολίσθηση ο θάνατος του 62χρονου κτηνοτρόφου

* ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ», ΕΝΩ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2024 13:30

Με καταθέσεις κατοίκων, αιρετών αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων συνεχίζεται και σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η δίκη για τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό» που έπληξε τη Θεσσαλία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, με αποτέλεσμα τρεις κάτοικοι του νομού Καρδίτσας να χάσουν τη ζωή τους.

Χθες κατέθεσαν υπηρεσιακοί παράγοντες (Πολιτική Προστασία, ΤΟΕΒ κ.α.) και υπηρετούντες σε ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική Υπηρεσία περιγράφοντας τα όσα ακολούθησαν από την εκδήλωση του καιρικού φαινομένου, ενώ χαρακτηριστική ήταν η κατάθεση του προέδρου της κοινότητας Καστανιάς ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως λόγω της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκε κατολίσθηση της πλαγιάς και όγκοι χωμάτων, δέντρων και βράχων είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η σκεπή και να καταπλακώσει τον 62χρονο κτηνοτρόφο, ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι του.
Ο 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός την επομένη της κακοκαιρίας, 20 Σεπτεμβρίου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, ενώ τον αναζητούσαν οι συγχωριανοί του. Σημειώνεται πως το σπίτι του 62χρονου βρισκόταν μέσα στο χωριό και δίπλα από το σχολείο της Καστανιάς του Δήμου Καρδίτσας. Με τον εισαγγελέα της έδρας να σχολιάζει την κατάθεση του κοινοτάρχη σημειώνοντας ότι ο θάνατος του κτηνοτρόφου επήλθε από τη μεγάλη, όπως την περιέγραψε ο κοινοτάρχης, κατολίσθηση όταν οι δέκα κατηγορούμενοι παραπέμπονται κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα, της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.
Μετά και τις σημερινές καταθέσεις μαρτύρων το ενδιαφέρον στρέφεται στην πρώτη κατάθεση πραγματογνώμονα, του Επίκ. Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λάμπρου Βασιλειάδη που έχει προσδιοριστεί για την Πέμπτη 25 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται πως το Δικαστήριο έχει ανακοινώσει τρεις συνεδριάσεις στα τέλη του τρέχοντος μηνός, στις 24, 25 και 26 Ιουλίου, ενώ η επόμενη συνεδρίαση ορίσθηκε για τις 2 Σεπτεμβρίου.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass