Εισαγγελική παρέμβαση για μετακινήσεις μαθητών

* ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Ε»

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2024 13:00

Προκαταρτική έρευνα για τα καταγγελλόμενα περί μετακινήσεων μαθητών σε άλλα δημοτικά σχολεία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη γονέων, παρήγγειλε χθες ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, έπειτα από επιστολή γονέα με αφορμή τα καταγγελλόμενα σε δημοσίευμα της «Ε».

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Έ», μεταξύ άλλων συνδικαλιστές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με αφορμή και ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος όπως και διευθυντές Δημοτικών Σχολείων της Λάρισας που αναφέρεται ότι δέχονται «προφορικές πιέσεις» θα κληθούν προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα.
Στο δημοσίευμα («Οργή γονέων για μετακινήσεις μαθητών» - «Ε» 28 Ιουνίου 2024) σημειωνόταν οι «σφοδρές αντιδράσεις» που είχε «προκαλέσει η απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μετακινήσει μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στα σχολεία της γειτονιάς τους, σε άλλα σχολεία, δίχως τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, προκειμένου να μη δημιουργηθούν διπλά τμήματα, την ώρα που και εκπαιδευτικό προσωπικό υπάρχει, αλλά και χώροι να τα στεγάσουν». Ειδικότερα «γονείς αναστατωμένοι και αγανακτισμένοι για το γεγονός ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απόφαση που πάρθηκε δίχως τη συγκατάθεσή τους, αφού σε άλλο σχολείο τα έγραψαν και σε άλλο σχολείο θα πάνε και μάλιστα η μετακίνηση των παιδιών θα γίνεται και με λεωφορεία, επικοινώνησαν με την «Ε», ενώ για το ίδιο θέμα εξέδωσε προ λίγων ημερών σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κ. Κούμας». Μητέρα μαθητή ο οποίος θα πρέπει να επαναφοιτήσει στην Α’ Δημοτικού και μέχρι τώρα είναι εγγεγραμμένος στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στη Νέα Σμύρνη, ενημερώθηκε ότι το παιδί της από τη νέα χρονιά θα μεταφέρεται στο 15ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στο ΑΤΑ. Αγανακτισμένη καταγγέλλει στην εφημερίδα ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη απόφαση, αμφισβητεί τη νομιμότητά της και δηλώνει ότι δεν είναι σύμφωνη με κάτι τέτοιο». «Την ίδια ώρα από το ίδιο σχολείο μετακινούνται συνολικά 8 παιδιά και κάποια μάλιστα θα πάνε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Γεώργιο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς τους, απλά με μια απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που όμως όπως αναφέρουν γονείς, δεν έχει ανακοινωθεί πουθενά». Στο ίδιο δημοσίευμα σημειωνόταν τέλος ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «ξεπέρασαν κάθε όριο οι προφορικές αφόρητες πιέσεις της Διοίκησης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας-ακόμα και υπαλλήλων της υπηρεσίας- προς τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων για αυθαίρετες μετακινήσεις μαθητών από σχολείο σε σχολείο. Η Διοίκηση της Εκπαίδευσης ζητά από τους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, να προχωρήσουν σε μετακινήσεις μαθητών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γονέων, γεγονός παράνομο και πρωτοφανές στα εκπαιδευτικά χρονικά». Καταλήγοντας «την καλούμε να σταματήσει να ασκεί προφορικές πιέσεις προς τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων για αυθαίρετες μετακινήσεις μαθητών, ενώ παράλληλα καλούμε τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων να μην υλοποιήσουν παράνομες προφορικές εντολές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass