Ξεχασμένη η Σκήτη από τη Δημοτική Αρχή Αγιάς

* ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ * ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2024 13:50

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη
Απηύδησαν με την κατάσταση που επικρατεί στο Κοιμητήριο του χωριού τους οι Σκητιώτες.

Και πώς να μην απηυδήσουν οι άνθρωποι όταν αυτό, παρά τις εκκλήσεις τους, όπως πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν, στον Δήμο Αγιάς, εκκλήσεις όχι απλά τωρινές, αλλά τουλάχιστον εδώ και ενάμιση χρόνο, βρίσκεται σήμερα «πνιγμένο» στα αγριόχορτα και με το οστεοφυλάκιό του λίγο πριν την κατάρρευση.
«Είναι απίστευτη η απαξίωση που δεχόμαστε» λένε. «Έχουμε κάνει σχετικό αίτημα στον Δήμο, έχουμε πάρει και αριθμό πρωτοκόλλου μάλιστα, αλλά ο όμορφος τόπος μας δε φαίνεται να τους συγκινεί. Ένας τόπος με πολλούς ξενώνες, με πολλές εξοχικές κατοικίες, με ταβέρνες, με πολλούς επισκέπτες, ένα πανέμορφο χωριό στο καταπράσινο Μαυροβούνι, λίγα λεπτά από τη θάλασσα του Αγιοκάμπου.
Όλα δείχνουν να είναι ξεχασμένα από τη Δημοτική Αρχή. Δεκαπέντε δημοτικές λάμπες σε κολόνες είναι εδώ και καιρό σβηστές, ενώ το κιβώτιο – πίλαρ από το οποίο αυτές παίρνουν ρεύμα είναι μη προσεγγίσιμο, αφού βρίσκεται «θαμμένο» σε μια ζούγκλα από χορτάρια και πολύ πιθανόν τα καλώδιά του να είναι κομμένα από ποντίκια». «Είναι κρίμα» υπογραμμίζουν.
«Στο Κοιμητήριο φοβάσαι να πας μη σε φάνε τα φίδια. Παντού αγριόχορτα, έχουν γίνει πια σαν δέντρα και έχουν σκεπάσει τα πάντα. Έχουν σκεπάσει τάφους, ακόμη και το οστεοφυλάκιο, το οποίο είναι λίγο πριν να πέσει. Η σκεπή του έχει υποχωρήσει και στηρίζεται, αν είναι δυνατόν, στα κατασκουριασμένα ράφια των οστεοθηκών, κάποιες από τις οποίες, μάλιστα, έχουν σπάσει και φαίνονται τα οστά».
«Ειλικρινά», αναρωτιούνται, «γιατί τέτοια εγκατάλειψη; Μας τιμωρούν για κάτι το οποίο δε γνωρίζουμε; Έλεος, ας έρθουν να δούνε τι γίνεται. Είπαμε να μείνουμε στο χωριό γιατί το αγαπάμε. Ούτε αυτό δεν τους συγκινεί; Ότι παλεύουμε να κρατήσουμε τη Σκήτη ζωντανή; Κρίμα είναι… Κάνουμε έκκληση μέσω της εφημερίδας στη Δημοτική Αρχή, τώρα που είναι καλοκαίρι, τώρα που το χωριό γεμίζει σιγά-σιγά με παραθεριστές, ας ενδιαφερθεί για τον καλλωπισμό των δημοτικών χώρων, είτε πρόκειται για την πλατεία, είτε για τους δρόμους, είτε για τον φωτισμό, είτε για το Κοιμητήριο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass