Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2024 7:00

Εκδηλώσεις για τον Αγιο Παΐσιο
* ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΑΝΧΗ (ΠΒ) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ»

Τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων, θα τιμήσουν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 12 Ιουλίου, στο Στρατόπεδο «ΑΝΧΗ (ΠΒ) Γεωργίου Παπαβασιλόπουλου» (έδρα του 730 ΤΜΧ).

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει τα εξής:

Σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου, στις 18:30, μέγα αρχιερατικό Εσπερινό, λιτάνευση της ιερής εικόνας και αρτοκλασία. Αύριο Παρασκευή 12 Ιουλίου, στις 07:30 π.μ., Όρθρος, πανηγυρική Θεία Λειτουργία και δοξολογία εις μνήμη του Αγίου.
Στον Μέγα Εσπερινό έχουν προσκληθεί οι θρησκευτικές, πολιτικές, στρατιωτικές και τοπικές αρχές του Νομού Λάρισας, ενώ ο εορτασμός του ναού θα είναι ανοιχτός για το κοινό.

 

Τιμούν τον προστάτη τους
* ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ «Ο ΠΕΛΑΣΓΟΣ»

Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου και προστάτη του οικισμού δασκάλων Ν. Λάρισας «Ο Πελασγός», που βρίσκεται στην Τοπόλιανη Λιτοχώρου, πάνω από την Εθνική Οδό, θα πραγματοποιηθούν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δασκάλων Ν. Λάρισας και την Ερανική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Νικόδημου του Αγιορείτου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο 13 Ιουλίου: 8.00 - 9.30 μ.μ., πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και λιτάνευση της ιεράς εικόνας εντός του οικισμού. Κυριακή 14 Ιουλίου: 7.30 - 10.15 π.μ. Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 8.00 - 9.00 μ.μ. μυστήριο ιερού ευχελαίου.

 

Ποια βιβλία αντικαθίστανται από τη νέα σχολική χρονιά

Αντικαταστάσεις διδακτικών βιβλίων σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη σχολική χρονιά (2024/2025) και σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας είναι οι εξής:
- Δημοτικό: Γλώσσα (Τεύχος 1) της Ε’ τάξης.
- Γυμνάσιο: Η Μαρτυρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον Σύγχρονο κόσμο της Γ’ τάξης.
- Λύκειο: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας - Μάθημα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής (Γενικά Λύκεια Γ’ Λυκείου - Εσπερινά).
Λατινικά (Τεύχος Α’) - Μάθημα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών (Γενικά Λύκεια Β’ Λυκείου - Εσπερινά).
Ορθόδοξη πίστη και λατρεία - Μάθημα Γενικής Παιδείας (Γενικά Λύκεια Α’ Λυκείου - Εσπερινά), ΕΠΑΛ-Μάθημα Γενικής Παιδείας (Α’ ΕΠΑΛ, Α’ ΕΠΑΛ.ΕΣΠ).
Χριστιανισμός και Θρησκεύματα - Μάθημα Γενικής Παιδείας (Γενικά Λύκεια Β’ Λυκείου - Εσπερινά). Χριστιανισμός και σύγχρονος κόσμος - Μάθημα Γενικής Παιδείας (Γενικά Λύκεια Γ’ Λυκείου - Εσπερινά).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass