Ημερίδα για την αναθεώρηση Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας

* ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2024 13:10

Ημερίδα διαβούλευσης για την πρώτη αναθεώρηση Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ), σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 09:30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο «Χατζηγιάννειο» (οδός Ρούσβελτ 59), στη Λάρισα, καθώς και διαδικτυακά μέσω ζωντανής αναμετάδοσης στο Facebook και το Youtube.

Την ημερίδα οργανώνει η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Αναλυτικά το θέμα της είναι «1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας (EL08)» και στόχος είναι η πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και η καταγραφή απόψεων.
Για τη διευκόλυνση της ροής της ημερίδας διαβούλευσης θα είναι εφικτή η υποβολή σχολίων γραπτώς μέσω της σχετικής δυνατότητας που προσφέρουν το Youtube και το Facebook. Τα σχόλια θα μεταφέρονται προφορικά από τον συντονιστή προς απάντησή τους από το πάνελ. Αν προτίθεστε να πάρετε τον λόγο προφορικά, παρακαλούμε, για τεχνικούς λόγους (έλεγχο της σύνδεσής σας κ.λπ.), να μας ενημερώσετε σχετικά εκ των προτέρων στο email diavoulefsi@ sympraxis.eu. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μπορείτε να ζητήσετε τον λόγο χρησιμοποιώντας τα προαναφερθέντα μέσα επικοινωνίας.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
09:30: Προσέλευση - Εγγραφές.
10:00: Έναρξη ημερίδας - Χαιρετισμοί.
10:15: 1η Αναθεώρηση Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ. Γενική Διεύθυνση Υδάτων.
10:30: Χαιρετισμός Κοινοπραξίας - Παρουσίαση έργου - Σύνοψη της 1ης Αναθεώρησης Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Διαμερίσματος EL08, Ι. Καραβοκύρης, Α. Ζαρκαδούλας.
10:45: Χαρακτηριστικά περιοχής μελέτης - Υδρολογικές και Υδραυλικές προσομοιώσεις, Ε. Βασιλείου, Γ. Παπαδονικολάκη, Χ. Σκάντζας.
11:15: Χάρτες Επικινδυνότητας Πλημμύρας (ΧΕΠ), Χάρτες Κινδύνων Πλημμύρας (ΧΚΠ) και Διερεύνηση Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Παπαδονικολάκη, Χ. Σκάντζας.
11:45: Διάλειμμα.
12:15: Στόχοι και Πρόγραμμα Μέτρων Υδατικού Διαμερίσματος EL08, Α. Ζαρκαδούλας.
12:45: Εξειδίκευση του Προγράμματος Μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα καιρικά φαινόμενα τύπου «Daniel» και «Ιανός», Ι. Καραβοκύρης, Δ. Καλοδούκας, Σ. Διαμαντόπουλος, Α. Ζαρκαδούλας.
13:15: Ανάλυση περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, Γ. Μπαρμπούτης.
13:30: Ερωτήσεις επί των εισηγήσεων.
13:45: Τοποθετήσεις - παρεμβάσεις, διευκρινίσεις ομιλητών.
14:30: Συμπεράσματα - Κλείσιμο ημερίδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass