Διακοπές στα κοντινά παράλια με τιμές από 35 ευρώ τη βραδιά

*Στο 60% η πληρότητα στα καταλύματα του Δήμου Αγιάς, ανεβαίνει όσο προχωρά ο Ιούλιος *Από τα μέσα Ιουλίου ξεκινά ο ντόπιος τουρισμός *Ηλίας Ευσταθίου: Αναβάθμιση υποδομών, πολιτισμός και συγκοινωνίες θα ενισχύσουν σημαντικά την περιοχή

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2024 13:11

Της Νατάσας Πολυγένη
Σε αναζήτηση φθηνών προορισμών για οικονομικές διακοπές βρίσκονται ακόμη πολλές ελληνικές οικογένειες. Με τα ακτοπλοϊκά στα ύψη και την ακρίβεια να καλπάζει, οι εξορμήσεις στα νησιά αποτελούν άπιαστο όνειρο για πολλές οικογένειες. Οι περισσότεροι αναζητούν προορισμούς με οδική σύνδεση και καταλύματα σε χαμηλές τιμές που δεν χρειάζεται να τινάξουν στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Όσο και αν φαίνεται δύσκολο, η λύση για τους Θεσσαλούς βρίσκεται δίπλα τους. Τα παράλια του Δήμου Αγιάς με τις πεντακάθαρες παραλίες και το φυσικό κάλλος της περιοχής αποτελούν μια άκρως δελεαστική πρόταση σε δύσκολους καιρούς, αφού μπορεί κάποιος να βρει κατάλυμα που η διανυκτέρευση ξεκινά από 35 ευρώ.

Ο πρόεδρος των Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Νομού Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου μιλώντας στην «ΕτΔ» τονίζει ότι αυτή τη στιγμή η πληρότητα στα καταλύματα αγγίζει το 60%, αλλά όσο προχωράει ο Ιούλιος ανεβαίνει και μέχρι τα τέλη του θα φτάσει το 90%, ενώ ο Αύγουστος είναι επίσης ένας μήνας που καταγράφει πολύ υψηλές πληρότητες. Όπως εξηγεί, ακόμη υπάρχει ένα μικρό περιθώριο να βρει κάποιος κατάλυμα για να περάσει λίγες μέρες διακοπών, ενώ οι τιμές που συγκριτικά είναι σε χαμηλά επίπεδα με όλη την Ελλάδα κυμαίνονται από 35 έως 100 ευρώ για κάποια λίγα luxury καταλύματα. Όσον αφορά τον αριθμό των καταλυμάτων που διατίθενται στην περιοχή σε Αγιόκαμπο, Βελίκα και Σωτηρίτσα ξεπερνούν τα 1000, σε Κουτσουπιά-Παλιουριά-Κόκκινο Νερό και Στόμιο τα 600 και στα Μεσάγγαλα περίπου 250 με 270 δωμάτια συνολικά.
Παραδέχεται βέβαια, ότι οι τιμές είναι ανάλογες και της ποιότητας και αναφέρει ότι ναι μεν χρόνο με τον χρόνο γίνονται σοβαρές προσπάθειες αναβάθμισης των καταλυμάτων, ωστόσο η κρίση των προηγούμενων ετών έπληξε σε σημαντικό βαθμό την προσπάθεια που γίνεται με πιο αργά βήματα.
Παρόλα αυτά, υπάρχει ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα κίνηση, αφού οι ξένοι παραθεριστές βρίσκονται ήδη εδώ και καιρό στα παράλια, καθώς όπως λέει οι Έλληνες ξεκινούν τις διακοπές τους από τα μέσα Ιουλίου και μετά. «Εάν οι ντόπιοι προγραμμάτιζαν διακοπές και μέσα στον Ιούνιο που είναι ένας υπέροχος μήνας από πλευράς θερμοκρασιών, αυτό θα βοηθούσε όχι μονάχα εμάς αλλά και τους ίδιους, αφού θα εξασφάλιζαν χαμηλότερες τιμές. Ο Ιούνιος δεν θα έπρεπε να είναι ένας χαμένος μήνας».
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Την ανάγκη για ένα οργανωμένο δίκτυο συγκοινωνιών που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των παραλιών και θα μεταφέρει και τους επισκέπτες σε μνημεία-σημεία αναφοράς, αλλά και τη δημιουργία ενός θεσμού Φεστιβάλ σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών που θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης, υπογραμμίζει εμφατικά ο κ. Ευσταθίου. «Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας βοηθούν πολύ την περιοχή. Έχουμε ανάγκη όμως από ένα Φεστιβάλ ανάλογο του Φεστιβάλ Ολύμπου που διεξάγεται στο Δίον και έχει γίνει θεσμός για την περιοχή με διοργανώσεις υψηλού κύρους και ποιότητας που προσελκύουν χιλιάδες κόσμου. Πέρα από αυτό θα βοηθήσει πολύ και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ με την ενίσχυση των δρομολογίων που ξεκινούν αργά και τελειώνουν νωρίς π.χ. στο Κόκκινο Νερό 1η Σεπτεμβρίου, ενώ έχει ακόμα πολλούς ξένους παραθεριστές. Θα μπορούσε το λεωφορείο να μη σταματά στη Βελίκα, αλλά να συνεχίζει κάνοντας τον γύρο των παραλιών ή και να λειτουργεί σαν αστικό ώστε να μπορούν οι παραθεριστές να επισκέπτονται με άνεση άλλες περιοχές. Καλύτερες υποδομές, πολιτισμός και συγκοινωνίες μπορούν να απογειώσουν τον τουρισμό στην περιοχή» συμπληρώνει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass