«Η τεκμαρτή φορολόγηση «καταβροχθίζει» τους ελεύθερους επαγγελματίες»

Δηλώνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κόκκαλης

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2024 16:43

«Με την παράλογη φορολογία της τεκμαρτής φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κυβέρνηση επιφυλάσσει διπλή ζημιά:

Όχι μόνον έναν υπέρογκο και άδικο φόρο, αλλά και την απώλεια πληθώρας επιδομάτων» τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Ο κ. Κόκκαλης εξηγεί πως «η τεκμαρτή φορολόγηση «καταβροχθίζει» επιδόματα όπως των τέκνων, των Βρεφονηπιακών Σταθμών, καθώς και τη βεβαίωση του ευάλωτου δανειολήπτη. Όλα αυτά πλέον θα αποτελούν παρελθόν. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε προεκλογικά μείωση της φορολογίας, αλλά μετεκλογικά ψήφισε έναν άδικο φορολογικό νόμο, ο οποίος έρχεται να ισοπεδώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Η ζημιά, δυστυχώς, είναι διπλή και απειλεί με αφανισμό τη ραχοκοκαλιά του παραγωγικού ιστού της χώρας μας. Η πλέον επικίνδυνη κυβέρνηση δείχνει με ισχυρή δόση υπεροψίας πως δεν κατάλαβε τίποτε από το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, δεν έλαβε κανένα απολύτως μήνυμα που της έστειλε η κοινωνία.
Αντ’ αυτού κωφεύει και αδιαφορεί στην κραυγή αγωνίας των μικρομεσαίων, κάτι που εξάλλου απέδειξε περίτρανα και με την αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ, με τον άδικο διαχωρισμό καθήμενων και take away, ο οποίος βολεύει μόνον τις μεγάλες αλυσίδες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass