Επί τάπητος τα έργα στην Ελασσόνα

Σε συνάντηση του περιφερειάρχη Δημ. Κουρέτα με τον δήμαρχο Ν. Γάτσα - Προς δημοπράτηση η μελέτη της νέας γέφυρας Μεσοχωρίου – Βλαχογιαννίου

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2024 16:48

Την εξέλιξη των έργων που έχουν δρομολογηθεί στον Δήμο Ελασσόνας, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και τον σχεδιασμό νέων, συζήτησαν σε συνάντησή τους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημ. Κουρέτας, με τον δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Ν. Γάτσα, τον αναπληρωτή δημάρχου – αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Δημ. Καρανίκα.


Στη συνάντηση παρέστησαν οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μ. Γαλλιού και Ευ. Αποστόλου, καθώς και ο υπηρεσιακός γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Λάζ. Μακρής.
Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την υποδοχή, τη συνεργασία και την αναλυτική ενημέρωση για όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στον Δήμο Ελασσόνας.
Αρχικά συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης του έργου της νέας γέφυρας Μεσοχωρίου – Βλαχογιαννίου, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, η οποία είναι σε στάδιο προ της δημοπράτησης, αφού ολοκληρώνεται εντός των ημερών η επικαιροποίηση της μελέτης εξαιτίας των νέων αντιπλημμυρικών απαιτήσεων.
Επίσης, συζητήθηκε η αποκατάσταση τμημάτων των εθνικών οδών εντός σχεδίου πόλεως Ελασσόνας, τα οποία έχουν υποστεί φθορές από τον κυκλοφοριακό φόρτο και η αποκατάσταση τμημάτων του δικτύου αγροτικής οδοποιίας, τα οποία έχουν καταστραφεί από τις πρόσφατες πλημμύρες. Σημαντική ήταν η διαβεβαίωση του περιφερειάρχη ότι προχωρά σε φάση υλοποίησης, αφού συμβασιοποιηθεί το μεγάλο έργο της αναβάθμισης αθλητικών χώρων στον Δήμο Ελασσόνας, μέσω προγραμματικής σύμβασης, με γήπεδα 5Χ5 και γήπεδα μπάσκετ στις Κοινότητες Ολυμπιάδας, Λουτρού, Βαλανίδας, Κρανέας και Λυκείου Ελασσόνας.
Τέλος, συζητήθηκε η δυναμική της περιοχής, που συνδέεται με την αξιοποίηση του Ολύμπου και τη γαλακτοκομική παράδοση, δύο σημαντικούς αναπτυξιακούς άξονες που ενδιαφέρουν έντονα τους δύο φορείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass