Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2024 9:01

Καταθέτουν κοινοτάρχες
*ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ»

Με καταθέσεις προέδρων κοινοτήτων της Καρδίτσας θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουλίου, στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η δίκη για τον «Ιανό».
Χθες κατέθεσαν κάτοικοι του Μουζακίου, ενώ από βδομάδα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και οι τρεις πανεπιστημιακοί πραγματογνώμονες.

 

Ταχύρρυθμα μαθήματα μελισσοκομίας
*ΣΤΟ ΣΤΕΒΑΝΟΒΟΥΝΟ *ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Το Κέντρο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Στεφανόβουνου θα υλοποιήσει ταχύρρυθμη εκπαίδευση στη μελισσοκομία και για επαγγελματίες μελισσοκόμους με θέματα: Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης. Τυποποίηση – εμπορία – προώθηση – σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων. Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις). Βασιλοτροφία, παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κ.Δ. Στεφανόβουνου από 16/07/2024 έως 18/07/2024 απογευματινές ώρες ( 16:00 έως 21:00)
Στο πρόγραμμα θα διδάξουν εκπαιδευτές ενταγμένοι στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ».
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του Κ.Δ. Στεφανόβουνου Μπάσδρα Γεώργιο γεωπόνο MSc, στο τηλ. 2410 620052.

 

 

«Αναξιόπιστη η κυβέρνηση προς τους Θεσσαλούς αγρότες»
*ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

«Άλλη μία δέσμευση, αυτή της εξόφλησης των αποζημιώσεων, της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού προσωπικά προς τους Θεσσαλούς αγρότες δεν υλοποιήθηκε» τονίζει η «Νέα Αριστερά» και σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Σε ομιλία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στις 4 Ιουνίου, ο κος Μητσοτάκης δεσμευόταν «για την 30ή Ιουνίου ως την οριστική ημερομηνία εξόφλησης», ενώ ο πρ. ΥΠΑΑΤ δήλωνε αμέσως μετά «Η εξόφληση αναμένεται να ξεπεράσει τα 110 εκατ. τα οποία έχουν μεταφερθεί από το υπουργείο Οικονομικών στον ΕΛΓΑ και είναι δεσμευμένα γι’ αυτόν τον σκοπό. Δέσμευσή μας απέναντι στους αγρότες της περιοχής, την οποία επανέλαβε και ο πρωθυπουργός, είναι ότι μέχρι τέλος Ιουνίου θα γίνει η εξόφληση».
Δυστυχώς κατά την επίσκεψή του την 1/7 στον ΕΛΓΑ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρκέστηκε να δηλώσει απλώς ότι οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τον Daniel θα καταβληθούν εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος, σκορπώντας απογοήτευση στους Θεσσαλούς αγρότες.
Είναι προφανής ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους Θεσσαλούς αγρότες, μιας ανακόλουθης και αναξιόπιστης κυβέρνησης που παρά τις μεγαλοστομίες των κυβερνώντων και του ίδιου του Πρωθυπουργού γι’ άλλη μία φορά δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της».

 

Διακοπή νερού στη Λάρισα
Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, για το χρονικό διάστημα από 8:30 έως 12:00 θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στην οδό Καρδίτσης (από Αμοργού έως Κολέσκα).

 

Αιμοδοσία στο Αλκαζάρ
Εθελοντική αιμοδοσία οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλκαζάρ την Παρασκευή 12 Ιουλίου, τις ώρες 9 π.μ. με τη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία του που βρίσκονται στον χώρο του ΚΑΠΗ, στην οδό Βίτσι 1.
Ο Σύλλογος απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν στην αιμοδοσία και να συμβάλλουν έτσι στις ανάγκες αίματος που υπάρχουν.

 

«Να αποχωρήσει η Ελλάδα από την επιχείρηση “Aspides”»

ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Ν. Δένδια και του επικεφαλής της Ε.Ε. για θέματα Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων πως «κανένα “εθνικό συμφέρον” δεν υπηρετεί η συμμετοχή των Ελληνικών φρεγατών ( ΥΔΡΑ και ΨΑΡΑ ) στην Ευρωενωσιακή επιχείρηση «Aspides», χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Τα μόνα συμφέροντα που υπηρετεί είναι του εφοπλιστικού κεφαλαίου, καθώς και τους πολεμικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ - ΕΕ, που κάνουν πλάτες στο κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, για να συνεχίζει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.
Η επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή είναι αποτέλεσμα της δολοφονικής-επιθετικής πολιτικής του Ισραήλ, που χρόνια τώρα σφάζει τους Παλαιστίνιους, επιτίθεται και βομβαρδίζει γειτονικές χώρες, ανατινάζει Πρεσβείες και νοσοκομεία, δολοφονεί αποστολές του ΟΗΕ με τις πλάτες των ΗΠΑ και ΕΕ. που τροφοδοτούν τη βουλιμία του.
Η χώρα μας και ο Ελληνικός λαός κινδυνεύουν να συμπαρασυρθούν στις φλόγες του πολέμου με τη στάση της Κυβέρνησης αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κλπ που έσπευσαν να στηρίξουν το κράτος-δολοφόνο σε μια επίδειξη στρατηγικής συναίνεσης στην επιθετική πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ» καταλήγει η Κίνηση, ζητώντας ο δήμαρχος Λάρισας Αθ. Μαμάκος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας να πάρουν θέση χαρακτηρίζοντας «ανεπιθύμητους» στη Λάρισα τους κ. Δένδια και Μπορέλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass