Ρεκόρ αιτημάτων πολιτών στον Δήμο Λαρισαίων τον Απρίλιο

* ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 4.100 * ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ * ΕΠΙΛΥΘΗΚΑΝ ΕΝΝΕΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ * ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ * ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ NOVOVILLE

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2024 15:30

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι επιδόσεις του Δήμου Λαρισαίων στην εξυπηρέτηση πολιτών, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτών, στο πρώτο 5μηνο του έτους, καθώς το ποσοστό επίλυσης αιτημάτων βρίσκεται στο 87,2%.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι 9 στα 10 αιτήματα των πολιτών έχουν επιλυθεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων, σχετικά με τα στοιχεία που μελετήθηκαν «τις υψηλότερες επιδόσεις εμφανίζουν το Τμήμα Καθαριότητας (95,1%), το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών (94,3%), το Τμήμα Συντήρησης (81,3%), καθώς και η Δημοτική Αστυνομία (77,5%). Οι υπόλοιπες Υπηρεσίες κινούνται σε ποσοστά επίλυσης αιτημάτων περίπου στο 50%-60%. Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν και στο πλαίσιο της διαδικασίας της λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής. Χαρακτηριστικά να αναφερθεί ότι για το υπό εξέταση διάστημα, από τις 2 Ιανουαρίου έως τις 31 Μαΐου 2024, οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων δέχθηκαν 15.916 αιτήματα, εκ των οποίων επιλύθηκαν τα 13.871 (ποσοστό επίδοσης 87,2%). Μεταξύ των μηνών Ιανουαρίου - Μαΐου 2024 καταγράφεται σταθερή αύξηση του μέσου όρου επίλυσης των αιτημάτων των πολιτών (στατιστική εξαγωγή αποτελεσμάτων μέσω Novoville): Συγκεκριμένα, από 61% τον Ιανουάριο το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 75,3% τον Απρίλιο, για να υποχωρήσει -ελάχιστα- στο 74% τον Μάιο. Τη «μερίδα του λέοντος», αναφορικά με τα αιτήματα που υποβάλλουν οι πολίτες, λαμβάνει -όπως είναι αναμενόμενο- το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, που εμφανίζεται να έχει δεχθεί στο 5μηνο του έτους 11.492 αιτήματα, εκ των οποίων έχουν επιλυθεί τα 10.928».

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Όσον αφορά την κατηγορία των αιτημάτων σημειώνονται τα εξής: «Τα περισσότερα αιτήματα των πολιτών, για κάθε έναν από τους πέντε μήνες χωριστά, αφορούν στην απομάκρυνση παρατημένων ογκωδών αντικειμένων -περίπου 1.000 κάθε μήνα, με ρεκόρ τα 1.506 αιτήματα τον μήνα Απρίλιο. Ακολουθούν τα αιτήματα για παρατημένα κλαδιά δέντρων, για σκουπίδια και μπάζα, για βλάβες σε κάδους και βλάβες σε δημοτικό φωτισμό. Ρεκόρ αιτημάτων καταγράφηκε τον μήνα Απρίλιο, όποτε δηλώθηκαν και καταχωρίστηκαν στο σύστημα της Novoville 4.111 αιτήματα - πρωτοφανές πλήθος αιτημάτων, σύμφωνα με τις μηνιαίες αναφορές του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτών. Ωστόσο, παρά τον μεγάλο όγκο και τη μεγάλη άνοδο των αιτημάτων τον μήνα Απρίλιο, τα επιλυμένα αιτήματα ανήλθαν στο 75,3%, που είναι και ο μέσος όρος επίλυσης των αιτημάτων όλων των υπηρεσιών».

ΣΤΟΧΟΙ
Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτών λειτουργεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά / ψηφιακά, καθώς τα αιτήματα λαμβάνονται μόνο μέσω της σχετικής εφαρμογής Novoville, του τηλεφώνου και μέσω e-mail (με πλήρη διασφάλιση και διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων). Παράλληλα, γίνονται σημαντικές ενέργειες ενημέρωσης, μέσω των κοινοτήτων, ώστε και οι δημότες αυτών να κάνουν χρήση της ψηφιακής εφαρμογής για τα αιτήματά τους -να σημειωθεί ότι αντίστοιχη ενημέρωση ξεκίνησε και συνεχίζεται και για τους επαγγελματίες-καταστηματάρχες στο κέντρο και τις συνοικίες, από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Στο σύστημα Novoville έχουν ενταχθεί και νέες κατηγορίες αιτημάτων, σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Πρασίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών και Αστικής Ανθεκτικότητας και Κλιματικής Αλλαγής, για την αντιμετώπιση και καταγραφή των αναγκών κοπής χόρτων σε δημοτικά και ιδιωτικά οικόπεδα. Επίσης, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτημάτων σε στειρώσεις αδέσποτων, εντάχθηκε στο Novoville νέα κατηγορία «Ζώο αδέσποτο στείρωση», προκειμένου να υπάρξει ορθή αποτύπωση του αριθμού αιτημάτων στειρώσεων από τους πολίτες και της διεκπεραίωσης αυτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass