Οικονομολόγος κρίθηκε ένοχη για πλαστογραφία

*ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Ο.Ε. ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΑΦΑΙΜΑΞΕ 288.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ *ΜΕΤΑ…. ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕ ΣΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2024 13:01

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε οικονομολόγο, η οποία κρίθηκε ένοχη για πλαστογραφία με τη δικαστική διαφορά των θυμάτων - μελών Ομόρρυθμης Εταιρείας (Ο.Ε.) της Λάρισας και της κατηγορούμενης οικονομολόγου να τελεσιδικεί στα ποινικά δικαστήρια μετά… από 17 χρόνια.

Παθόντες ήταν τέσσερα μέλη της Ο.Ε., οι οποίοι, όπως κατέθεσε χθες εις εξ αυτών το 2007 «αποφασίσαμε να ενταχθούμε στον αναπτυξιακό νόμο» (ν. 3299/2004) και έτσι ήρθαν σε επαφή με την κατηγορουμένη, με την οποία και συνεργάστηκαν για να αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς «έβγαλαν φτερά» 288.000 ευρώ.
«Μας πήγε Σάββατο» στην τράπεζα τόνισε ο πρώτος των παθόντων, ενώ την «ευχέρεια» της κατηγορουμένης «με τις τράπεζες» περιέγραψε στην κατάθεσή της και έτερη παθούσα. Ο Λαρισαίος επιχειρηματίας και παθών πρόσθεσε ότι πείστηκαν από τις υποδείξεις της οικονομολόγου και προέβησαν στη λήψη δανείου, μεταφέροντας τα χρήματα σε άλλη τράπεζα και στον λογαριασμό της Ο.Ε., προκειμένου να πειστεί η Περιφέρεια για την οικονομική ευμάρεια της εταιρείας και την εντάξει στο πρόγραμμα. Τονίστηκε, όπως κατέθεσε ο παθών, ότι από τα χρήματα του προγράμματος θα εξοφλούσαν στη συνέχεια τα δάνεια.
ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗ ΝΕΒΑΔΑ
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν «στην Περιφέρεια μας είπαν ότι δε θα εγκριθεί το πρόγραμμα αν δεν έχετε το χαρτί από την τράπεζα», καθώς ο φάκελος υπαγωγής της Ο.Ε. στον νόμο δεν ήταν πλήρης, καθώς δεν περιλάμβανε τις βεβαιώσεις πιστωτικών ιδρυμάτων. Ο παθών πρόσθεσε ακόμη ότι «από την Τράπεζα μάς ρώτησαν τι είναι αυτές οι μετοχές στη Νεβάδα. Έτσι ψυλλιαστήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά» και διαπιστώθηκε ότι «οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί ήταν άδειοι και τα χρήματα από τα δάνεια μεταφέρθηκαν» σε άλλον λογαριασμό.
Ο παθών αποσαφήνισε ακόμη πως «οι τραπεζικοί υπάλληλοι, πέρα από την υπογραφή της σύμβασης, δε μας είδαν ποτέ και το έχουν καταθέσει». Η κατηγορούμενη όταν αποκαλύφθηκε η δράση της «μας είπε ότι θα τα επιστρέψει» και πως υπέγραψε σύμβαση αναγνώρισης χρέους.
Σημειώνονται πως στην πρωτόδικη απόφαση περιγράφονται αναλυτικά τα αποδεικτικά ανάληψης με τα οποία η κατηγορούμενη στην ένδειξη «υπογραφή πελάτη» έθεσε κατ’ απομίμηση την υπογραφή των θυμάτων της και κάνοντας χρήση αυτών των εγγράφων ανέλαβε χρηματικά ποσά τα οποία μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό της αδελφής της οικονομολόγου, η οποία πρωτόδικα είχε επίσης κριθεί ένοχη.
Μετά και τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων, η οικονομολόγος στην απολογία της αρνήθηκε την κατηγορία. Ο εισαγγελέας της έδρας χαρακτηρίζοντας όψιμους τους ισχυρισμούς περί μη πλαστογραφίας παρατήρησε ότι «η ίδια η κατηγορούμενη έχει παραδεχθεί εγγράφως» (σ.σ. την αναγνώριση χρέους), για να καταλήξει τονίζοντας ότι «κατ’ εμέ τελέστηκε το αδίκημα, το Δικαστήριο δεν έχει άλλα περιθώρια από το να την κηρύξει ένοχη» για το αδίκημα της πλαστογραφίας, ενώ πρότεινε την απαλλαγή της για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων.
Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε αθώα την κατηγορούμενη για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων και την έκρινε ένοχη για το αδίκημα της πλαστογραφίας με χρήση, ενώ αναγνωρίζοντας ελαφρυντικό τής επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών (με τριετή αναστολή) έναντι ποινής πολυετούς κάθειρξης πρωτόδικα.
Σημειώνεται πως κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, λόγω παραγραφής του αδικήματος, έπαυσε οριστικά τη δίωξη κατά της αδελφής της οικονομολόγου.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass