«Δεν πάει άλλο…»

* ΤΟΝΙΖΕΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2024 15:01

Με αφορμή τα θέματα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, το Παράρτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι «οι συντάξεις μας και οι μισθοί των εργαζομένων έχουν υποστεί τεράστια συρρίκνωση την τελευταία δεκαπενταετία.

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός εξανεμίζουν το μηνιάτικό μας πριν ολοκληρωθεί το εικοσαήμερο. Τρέμουμε να ανοίξουμε τους φακέλους με τους λογαριασμούς και τις στιγμές που πρέπει να πάμε στον γιατρό και για να πάρουμε τα φάρμακά μας.
Η κυβέρνηση με την πολιτική της μάς έχει μετατρέψει σε επαίτες. Μας ταΐζει με διάφορα «pass» και περιμένει να την ευγνωμονήσουμε κιόλας για τη μεγαθυμία της. Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εμπορευματοποίηση των πάντων στη λογική ότι όποιος έχει χρήματα να πληρώνει θα ζει και όποιος δεν έχει θα πεθαίνει.
Δε συμβιβαζόμαστε με τις θανατηφόρες περικοπές στις συντάξεις, στα δώρα και στις κοινωνικές παροχές. Τα δουλέψαμε, τα πληρώσαμε με τον ιδρώτα μας και το αίμα μας και συνεχίζουμε να τα πληρώνουμε με εισφορές. Απαιτούμε να μας επιστραφούν. Δεν ανεχόμαστε τη θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Δεν ανεχόμαστε την τεράστια έλλειψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ για την έκδοση των συντάξεων. Καταγγέλλουμε ότι δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον ασφαλιστικό φορέα, παρά την αποχώρηση 1.300 υπαλλήλων από τη δημιουργία του εδώ και επτά χρόνια.
Ούτε πρόκειται να ανεχθούμε τους νέους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης; για τον περιορισμό των χρόνων αναγνώρισης με εξαγορά και την παραπέρα μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης. Επίσης, τη μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κοινωνική ασφάλιση και την κατάργηση της μίας από τις δύο εθνικές συντάξεις που αφορούν κατά κύριο λόγο στις συντάξεις χηρείας.
Να γνωρίζουν ότι θα βρεθούν απέναντι στους συνταξιούχους και τους εργαζομένους. Θα αντιμετωπίσουν την οργή μας για τις αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές τους, όταν «λεφτά υπάρχουν» για να εμπλέξουν τη χώρα στους ΝΑΤΟϊκούς πολέμους στην Ουκρανία και στη Γάζα και τα ξοδεύουν αφειδώς, αλλά όταν πρόκειται για αυξήσεις σε συντάξεις και μισθούς «ξύνουν τον πάτο του βαρελιού»» καταλήγει η ΠΕΣΕΚ, παρουσιάζοντας το διεκδικητικό πλαίσιο (αυξήσεις στις συντάξεις, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.λπ.).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass