Επέστρεψαν οι διαρρήκτες με τα «πασπαρτού»

Εκπληκτοι ένοικοι στη Λάρισα διαπιστώνουν ότι έπεσαν θύματα κλοπής, χωρίς να έχει παραβιαστεί η κλειδαριά ασφαλείας

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2024 13:05

Επέστρεψαν κατά πώς φαίνεται στη Λάρισα οι διαρρήκτες που έχοντας στη διάθεσή τους κλειδιά – αντίγραφα κλέβουν χρήματα και χρυσαφικά από σπίτια τα οποία διαθέτουν κλειδαριές ασφαλείας.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας το τελευταίο διάστημα – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - εξετάζει ορισμένες περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια Λαρισαίων που διαφέρουν από τις κοινές διαρρήξεις που χαρακτηρίζονται από παραβιάσεις θυρών, παραθύρων κλπ, αφού στις συγκεκριμένες περιπτώσεις οι κλέφτες μπαίνουν στα σπίτια διαθέτοντας …αντικλείδι και μάλιστα για θύρες ασφαλείας.
Έτσι οι ιδιοκτήτες επιστρέφοντας στο διαμέρισμά τους, είτε έπειτα από ολιγόωρη απουσία - είτε επειδή απουσίαζαν το Σαββατοκύριακο λόγω θέρους, μένουν έκπληκτοι όταν διαπιστώνουν πως έπεσαν θύμα διάρρηξης, χωρίς το σπίτι τους να φέρει ίχνη διάρρηξης, έχοντας μάλιστα πληρώσει πολύ ακριβότερα – σε σύγκριση με τις κοινές κλειδαριές - την κλειδαριά ασφαλείας στην κεντρική είσοδο.
Οι διαρρήκτες παραμένει ακόμη άγνωστο πώς, αλλά κατάφεραν να έχουν στην κατοχή τους αντικλείδια από πόρτες ασφαλείας και δρούνε στην πραγματικότητα ανενόχλητοι, όπως χωρίς κανένα εμπόδιο εισέρχονται στα σπίτια καθώς δεν θορυβούν και δεν γίνονται αντιληπτοί.
Οι κλέφτες με τα πασπαρτού κλειδιά έχουν δράσει ξανά στο παρελθόν στη Λάρισα, καταρρίπτοντας τον «μύθο» για πολλούς τύπους κλειδιαριών ασφαλείας. Από τη μεθοδολογία τους, τουλάχιστον στο παρελθόν, οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη Γεωργιανής σπείρας που διαθέτουν αντικλείδι από συγκεκριμένο τύπο κλειδαριάς ασφαλείας. Από τις μέχρι τώρα κλοπές οι διαρρήκτες έχουν αφαιρέσει χρυσαφικά και μετρητά, ενώ στην τελευταία διάρρηξη αφαίρεσαν και διάφορα κλειδιά.
Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο – όπως κάθε καλοκαίρι - καταγράφονται παράλληλα και οι «κλασσικές» διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων. Με τους δράστες να εισέρχονται σε διαμερίσματα συνήθως χαμηλότερων ορόφων, αφού πρώτα ανέβουν στα μπαλκόνια και παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες, ξύλινα παράθυρα κλπ αφαιρούν επίσης χρήματα και χρυσαφικά, ενίοτε και ό,τι τους… φανεί χρήσιμο. Να διευκρινιστεί ότι ο αριθμός αυτών των διαρρήξεων δεν παρουσιάζει κάποια ανησυχητική τάση.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass