Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2024 13:15

«Επενδυτής» «έφαγε» 35.000 ευρώ από Λαρισαίο

* Τον έπεισε να επενδύσει κεφάλαια με σκοπό «το μεγάλο οικονομικό όφελος»
* Του «άδειασαν» τον λογαριασμό * Ξεκίνησαν και οι απάτες με πρόσχημα το «Thessaly Pass»

Θύμα απάτης μέσω διαδικτύου έπεσε ένας 50χρονος Λαρισαίος, ο οποίος με πρόσχημα τις επενδύσεις κεφαλαίου με «μεγάλο οικονομικό όφελος», χωρίς -κατά πώς φαίνεται- να διαθέτει επαρκείς γνώσεις περί επενδυτικών προγραμμάτων, έχασε περί τις 35.000 ευρώ.

Ο 50χρονος αντιλήφθηκε την απάτη σε βάρος του, όταν -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- ο «διευθυντής» της «επενδυτικής εταιρείας», έχοντας «αδειάσει» τον τραπεζικό λογαριασμό του Λαρισαίου, φέρεται να του υπέδειξε... να δανειστεί!  
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν σε Αστυνομικό Τμήμα της Λάρισας, από τις αρχές του περασμένου Μαΐου μέχρι και τα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, ο «διευθυντής» της «εταιρείας» πραγματοποίησε συνολικά έξι μεταφορές - συναλλαγές από τον τραπεζικό λογαριασμό του 50χρονου, αποσπώντας συνολικά περί τις 35.000 ευρώ. Ο 50χρονος έπεσε στα δίχτυα των απατεώνων, όταν ερευνώντας στο διαδίκτυο εντόπισε ηλεκτρονική πλατφόρμα επενδύσεων. Έτσι, επικοινώνησε με την εταιρεία και με κάποιον ο οποίος του συστήθηκε ως διευθυντής. Ο οποίος τον έπεισε τελικά να επενδύσει χρήματα στο «ψεύτικο περιβάλλον» της επενδυτικής εταιρείας «με σκοπό το μεγάλο οικονομικό όφελος». Ο «διευθυντής», εκμεταλλευόμενος τη συχνή τους επικοινωνία, κέρδισε την εμπιστοσύνη του 50χρονου, με αποτέλεσμα να του αποσπάσει απόρρητους κωδικούς (σ.σ. extra pin κ.λπ.) που δεχόταν ο Λαρισαίος στο κινητό του τηλέφωνο. Στην πραγματικότητα, ο «διευθυντής», έχοντας στη διάθεσή του τους εξαψήφιους κωδικούς, απέκτησε πρόσβαση («απομακρυσμένος έλεγχος») στον τραπεζικό λογαριασμό, προχωρώντας σε έξι μεταφορές χρημάτων. Ειδικότερα, στις 29 Μαΐου από τον τραπεζικό λογαριασμό του 50χρονου μετέφερε 6.000 ευρώ σε τρίτο λογαριασμό, στις 30 Μαΐου μετέφερε 6.000 ευρώ, στις 31 Μαΐου μετέφερε 6.000 ευρώ, στις 3 Ιουνίου με τρεις διαφορετικές συναλλαγές σε διαφορετικούς λογαριασμούς μετέφερε συνολικά 12.000 ευρώ και στις 4 Ιουνίου με δύο διαφορετικές συναλλαγές μετέφερε άλλες 5.000 ευρώ. Σημειώνεται πως ο «διευθυντής» κάθε φορά που τηλεφωνούσε τον 50χρονο, τον καλούσε από διαφορετική τηλεφωνική σύνδεση. Ο 50χρονος, όταν αντιλήφθηκε την απάτη σε βάρος του, κατήγγειλε την υπόθεση στην ΕΛ.ΑΣ., η οποία μετά και τη μηνυτήρια αναφορά ερευνά την υπόθεση. «THESSALY PASS»
Στο μεταξύ, καταγράφηκε ήδη και η πρώτη απάτη με το πρόσχημα της καταβολής του «Thessaly Pass», που αποτελεί μέτρο ενίσχυσης φυσικών προσώπων για την οικονομική στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας των πληγεισών περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως και της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Thessaly-Evros Pass 2024). Θύμα απατεώνων έπεσε μια 68χρονη Λαρισαία, η οποία συνομίλησε με άγνωστο, ο οποίος προσποιήθηκε τον λογιστή της. Ο απατεώνας έπεισε τη Λαρισαία ότι δικαιούται επίδομα «Thessaly Pass», χρηματικού ποσού 150 ευρώ, και προκειμένου να γίνει η μεταφορά στη χρεωστική της κάρτα, της απέσπασε τον 16ψηφιο αριθμό της τραπεζικής της κάρτας. Στη συνέχεια, της απέσπασε τον κωδικό επαλήθευσης, ενώ με την υπόδειξη του απατεώνα η 68χρονη συναίνεσε η συναλλαγή να γίνει μέσω e-banking, με αποτέλεσμα ο άγνωστος δράστης να αφαιρέσει από τον τραπεζικό της λογαριασμό το συνολικό χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

«Χωρίς ουσία το Larissa Coffee Show»

* Δηλώνει η «Συμπαράταξη Λαρισαίων»

Με αφορμή τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το «Larissa Coffee Show» στο Δημοτικό Συμβούλιο, η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» σε ανακοίνωσή της σχολιάζει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η νέα Δημοτική Αρχή, στο κείμενο του απολογισμού, επικαλείται πως πρόκειται για μια διοργάνωση εξωστρέφειας, προκειμένου να καταστεί η πόλη τουριστικός προορισμός.
Στις δράσεις συμπεριελήφθησαν δύο πολύ καλές συναυλίες, που πολλοί συμπολίτες μας έσπευσαν να τις παρακολουθήσουν. Στήθηκαν 25 περίπτερα, με την παρουσία γνωστών αλυσίδων καφέ και κάποιων -λίγων- επαγγελματιών του χώρου.
Οργανώθηκαν και «παράπλευρες εκδηλώσεις», το τουρνουά τάβλι, ο, μάλλον κακόγουστος, αγώνας σερβιτόρων, οι... τσουβαλοδρομίες. Τέλος, τα απαραίτητα πυροτεχνήματα.
Φτάνουν αυτά; Είναι αρκετά για την καθιέρωση ενός Φεστιβάλ για τον καφέ, που η διοργάνωσή του στοίχισε για ένα τριήμερο γύρω στις 210.000 ευρώ (σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, 58.000 ευρώ καλύφθηκαν από έσοδα από εκθέτες και χορηγούς); Πάνω από 70.000 ευρώ (!) δόθηκαν στην επικοινωνία.
Δικαιολογούν την επιλογή του δημάρχου, που ουσιαστικά επέφερε μείωση του προϋπολογισμού κατά 30% όλων των σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων και θεσμών της πόλης;
Να σημειωθεί εδώ ότι το Φεστιβάλ Πηνειού με τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και όλους τους φορείς της πόλης παρόντες έγινε φέτος από τετραήμερο τριήμερο, με κουτσουρεμένο προϋπολογισμό και μόλις 4.000 ευρώ για προβολή!
Το σημαντικό δεν είναι να σταθούμε στα όποια αναπόφευκτα λάθη, στις αστοχίες αυτής της πρώτης διοργάνωσης.
Αυτά σίγουρα υπήρχαν και το αναγνωρίζει και ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής. Οι εκατοντάδες επιχειρήσεις των καφέ της πόλης ουσιαστικά δε συμμετείχαν, οι εκδηλώσεις περιορίστηκαν στην πλατεία, τα πούλμαν με τους χιλιάδες τουρίστες ποτέ δεν έφτασαν.
Ο προβληματισμός είναι στην ουσία του Φεστιβάλ. Τι ουσιαστικά θέλει να προβάλει η πόλη με την καθιέρωση ενός Φεστιβάλ Καφέ; Τι εξυπηρετούσαν οι υπερβολές του δημάρχου στη συνέντευξη Τύπου ότι ο καφές είναι η «άυλη κληρονομιά» της πόλης; Όχι «πολιτιστική» κατά δήλωση του ιδίου.
Τελικά αυτό το Φεστιβάλ ήταν πράγματι ένα πολιτιστικό γεγονός, που τιμά την πόλη, με αναφορές στο παρελθόν της; Συνδέσεις με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης υπήρξαν; Γιατί ο καφές προϊόν της περιοχής δεν είναι. Φτάνει ως επιχείρημα ότι στην πόλη υπάρχουν πολλές καφετέριες; Ότι έλκουν την καταγωγή τους κάποιες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καφέ; Ότι οι Λαρισαίοι... πίνουν πολύ καφέ; Το ίδιο το αφήγημα, τα παιδιά με τις τσουβαλοδρομίες με τα τσουβάλια με το όνομα της επιχείρησης που τα έχει πληρώσει ήταν μια όμορφη εικόνα; Πού είναι η θέση των παιδιών μας; Στο Φεστιβάλ Καφέ ή στο εξαιρετικό πραγματικά Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου που γινόταν τις ίδιες ημέρες στον Μύλο του Παππά; Φεστιβάλ, νέους θεσμούς, αυτή η πόλη χρειάζεται. Όσα -σοβαρά- ακούστηκαν, καλό είναι να προβληματίσουν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής. Έγινε ένα βήμα. Χρειάζεται να εκτιμηθεί.
Η Λάρισα του Αρχαίου Θεάτρου και της μοναδικής Πινακοθήκης, των Μουσείων και του πρωτοποριακού Θεσσαλικού Θεάτρου, η πόλη του Ιπποκράτη και του Καραγάτση, του Τσιάνου, του Κατσίγρα και της Παπαθανασίου, δεν επιτρέπει προχειρότητες.
Εμείς θα είμαστε παρόντες, βοηθητικοί σε κάθε νέο εγχείρημα, συμμέτοχοι σε έναν διάλογο, που χρειάζεται η πόλη μας.
Υ.Γ. Στη διάρκεια του απολογισμού του «Larissa Coffee Show» ο εκνευρισμός του κου Μαμάκου ήταν περισσότερο από προφανής. Ας έχει υπόψη του ότι ο δήμαρχος έχει ευθύνη να ενημερώνει την πόλη για κάθε πρωτοβουλία του. Όχι γιατί το ζητάει, όπως οφείλει, η αντιπολίτευση. Αλλά γιατί το οφείλει στους πολίτες. Ας συνηθίσει στην ιδέα ότι θα κρίνεται. Δεν είναι «ανεύθυνος άρχων». Τουλάχιστον όχι ακόμη...».

 

 

Αιτήσεις επανεκτίμησης
για αυτοψίες του ΕΛΓΑ
* Από παραγωγούς σε Ανάβρα και Αετόλοφο *Ως τις 5 Ιουλίου

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγιάς ανακοινώνει ότι ο ΕΛΓΑ απέστειλε τον πίνακα με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από τα ζημιογόνα αίτια: Α) Βροχόπτωση της 03ης/05/2023 στις καλλιέργειες παραγωγών της Δημοτικής Κοινότητας Ανάβρας. Β) Παγετός της 30ης/03/2023 στις καλλιέργειες παραγωγών των Δημοτικών Κοινοτήτων Ανάβρας και Αετολόφου.
Τα πορίσματα αυτά είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων παραγωγών για 10 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι την 05/07/2024. Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών και όποιος διαφωνεί με αυτά μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίμησης ως την 05/07/2024. Ο πίνακας αυτός περιέχει μόνο τα αποτελέσματα των επιτόπιων πραγματογνωμοσυνών που διενήργησαν οι γεωπόνοι εκτιμητές του ΕΛΓΑ στα αγροτεμάχια, όπως αυτά δηλώθηκαν από τους καλλιεργητές τους.
Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει την αποζημιώσιμη παραγωγή των ζημιωθέντων αγροτεμαχίων και το ύψος της αποζημίωσης που προκύπτει από αυτή και δεν δημιουργεί δέσμευση στον Οργανισμό για καταβολή αποζημίωσης. Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης είναι η εμπρόθεσμη υποβολή από τον παραγωγό Δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής, στην οποία θα αναφέρονται και οι ζημιωθείσες καλλιέργειες, όπως και η εμπρόθεσμη καταβολή της αντίστοιχης ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ.

 

 

Εορτασμός της ημέρας τιμής αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα, Κυριακή 30 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Πάντων, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, για τον εορτασμό της ημέρας τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να τιμηθούν οι απόστρατοι αστυνομικοί για την προσφορά τους στο σώμα. Στη Λάρισα θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στις 10.15 π.μ., θα αναγνωστεί η ημερήσια διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

 

 

Κλείνει η Διεύθυνση
Κοινωνικής Πολιτικής

* Από αύριο και για δώδεκα ημέρες
* Τα τηλέφωνα για έκτακτες περιπτώσεις

Κλειστή θα είναι από αύριο Δευτέρα 1 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 12 Ιουλίου η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων, λόγω μετακόμισής της σε νέα στέγη, στην οδό Ηπείρου 96-98, στον 2ο όροφο (κτίριο Γουμενόπουλου), όπου οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν κανονικά από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024. Επισημαίνεται ότι κατά το διάστημα της μετακόμισης οι τηλεφωνικές γραμμές δε θα λειτουργούν. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τα νέα τηλεφωνικά νούμερα.
Για έκτακτες περιπτώσεις οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 2416-006.922, ώρες 08:00-15:00, kkoinotitasroma @larissa.gov.gr.

 

 

Η Ελβετία απέκλεισε την Ιταλία

Στους «8» του Euro 2024 σπάζοντας παράδοση 31 χρόνων

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η Ελβετία έκανε το «μπαμ» στη φάση των «16» του EURO 2024 και με σκορ 2-0 πέταξε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία εκτός διοργάνωσης. Πιο συγκεκριμένα:
Το πρώτο μεγάλο μπαμ των νοκ-άουτ του Euro έγινε με το… καλησπέρα! Η επιβλητική Ελβετία δεν άφησε κανένα περιθώριο στην – πρώην πλέον – πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, της οποίας επικράτησε άνετα με 2-0 στο Βερολίνο και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro όπου θα παίξει με τον νικητή του Αγγλία-Σλοβακία.
Η Ιταλία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Ελβετία όμως είναι καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή και με γκολ των Φρόιλερ και Βάργκας τη νίκησε, με 2-0, για πρώτη φορά έπειτα από 31 χρόνια παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Euro 2024.
«Θα πρέπει να είμαστε όπως η Ιταλία του 2006», έλεγε στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα ο Λουτσιάνο Σπαλέτι αλλά στα λόγια όλα είναι πιθανά. Το θέμα είναι τι γίνεται στην πράξη και στην πράξη από την έναρξη της διογάνωσης η Σκουάντρα Ατζούρα ήταν σκιά της ομάδας που κατέκτησε το Euro 2020.
Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 15λεπτο, επομένως, οι Ελβετοί πήραν σταδιακά τον έλεγχο του παιχνιδιού, ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να κάνουν παιχνίδι και στο 24’ είχαν μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Εμπολό που νικήθηκε από τον Ντοναρούμα.
Ήταν η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα και ήταν για την Ελβετία που διατηρούσε τον έλεγχο, είχε κατοχή μπάλας, ήταν συνεχώς μπροστά προσπαθώντας να πλησιάσουν στο γκολ και τελικά το πέτυχαν στο 37’, όταν ο Φρόιλερ βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής και με σουτ νίκησε τον Ντοναρούμα για το 1-0. Προβάδισμα, επομένως, για την ομάδα του Μουράτ Γιακίν, η οποία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχε και δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Ρίντερ και ενώ ο Ντοναρούμα βρήκε τη μπάλα.
Το πρώτο ημίχρονο, έτσι, έκλεισε με το σκορ στο 1-0 και με το ξεκίνημα του δεύτερου, στο 46’, ήρθε και το 2-0 με το υπέροχο πλασέ του Βάργκας εντός περιοχής, με τους Ιταλούς να τα έχουν χαμένα.
Η ομάδα του Σπαλέτι, η οποία είναι και η κάτοχος του τίτλου, είχε μόνο ένα σουτ σε όλο το πρώτο ημίχρονο και η αποστολή της πλέον ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Στο 52’ πάντως, από το πουθενά, οι Ατζούρι θα μπορούσαν να μειώσουν σε 2-1 με αυτογκόλ του Σαρ με το κεφάλι μετά το γέμισμα που έγινε, η μπάλα όμως πήγε στο δοκάρι.
Το σκορ, λοιπόν, παρέμεινε στο 2-0 και κάθε λεπτό που περνούσε έφερνε όλο και πιο κοντά στην πρόκριση την Ελβετία και στον αποκλεισμό την Ιταλία, η οποία στο 74’ είχε δεύτερο δοκάρι, με κοντινή προσπάθεια του Σκαμάκα, ο οποίος όμως ήταν σε θέση οφσάιντ οπότε το γκολ δεν θα μετρούσε.
Μια μεγάλη απογοήτευση, με λίγα λόγια, για τους Ιταλούς που δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και αποκλείστηκαν στους «16» ενώ οι Ελβετοί συνεχίζουν στους «8»!
Ελβετία: Ζόμερ, Ακάντζι, Σαρ, Ροντρίγκες, Έμπισερ (92’ Στέφεν), Φρόιλερ, Τζάκα, Ρίντερ (71’ Στεργίου), Βάργκας (71’ Τσούμπερ), Εμπολό (77’ Ντουά), Εντόι (77’ Σιέρο).
Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (75’ Καμπιάζο), Φατζόλι (86’ Φρατέζι), Μπαρέλα (64’ Ρετέγκι), Κριστάντε (75’ Πελεγκρίνι), Ελ Σαράουι (46’ Τζακάνι), Κιέζα, Σκαμάκα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass