Τροποποιούνται μελέτες ΣΒΑΚ στη Λάρισα

* ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΙΟΛΟΥ, ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΣΙΟΓΚΑ * ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡ. ΤΕΡΖΟΥΔΗΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2024 13:45

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα του Δήμου Λαρισαίων στην πόλη» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου, Χρήστος Τερζούδης, στο πλαίσιο της διαδικασίας της λογοδοσίας, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο Λαρισαίων, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Για τα έργα στις οδούς Αιόλου – Βυζαντίου – Ηρώων Πολυτεχνείου, υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Με βάση τη μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έπρεπε να κοπούν περί τα 100 δένδρα στην Αιόλου και την Ηρώων Πολυτεχνείου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής.
Αυτό ασφαλώς δεν είναι ανεκτό από τη νέα δημοτική αρχή. Πρόθεση και απόφασή μας είναι να διατηρηθούν τα δέντρα και στους δύο δρόμους. Για τον σκοπό αυτό θα προχωρήσουμε με νέο σχεδιασμό, που περιλαμβάνει τη διατήρηση των δέντρων και, σε συνεννόηση με τη Διαχειριστική Αρχή, θα τροποποιήσουμε τις μελέτες που απαιτούνται (ΣΒΑΚ, κυκλοφοριακή και μελέτη έργου)», και υπογράμμισε ότι «στα τέλη Ιουλίου αναμένονται οι εξελίξεις, αναφορικά με αυτόν τον σχεδιασμό».
Για το Προσκήνιο Πολιτισμού, ο κ. Τερζούδης, επισήμανε «πως απομένει η ολοκλήρωση της μελέτης για την ακουστική του χώρου, την άνοιξη του 2025. Το έργο έχει μεταφερθεί στη νέα προγραμματική περίοδο. Είναι έργο εμβληματικό και θα είμαστε η Δημοτική Αρχή που θα το ολοκληρώσει».
Για το έργο στο παλιό Ορφανοτροφείο τόνισε πως «είχε διάρκεια έξι μηνών (μέχρι 19/5/24), ενώ έχει εγκριθεί παράταση μέχρι τις 18 Αυγούστου. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν οι εργασίες για την κατασκευή των χυτών δαπέδων των παιδικών χαρών. Το έργο θα έχει και δεύτερη παράταση, μόνον και μόνον για τη φύτευση δέντρων, που δεν μπορεί να γίνει μέσα στο καλοκαίρι -θα φυτευτούν 43 νέα δέντρα, αντί για 7 που προέβλεπε η αρχική μελέτη».
Επίσης ανάφερε «Στο πλαίσιο του έργου της Διασύνδεσης 16 μνημείων, πραγματοποιούνται και εργασίες για την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην οδό Μανωλάκη, από τη ΔΕΥΑΛ -πρόβλεψη που δεν υπήρχε στην αρχική μελέτη.
Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο. Μετά την οδό Μανωλάκη, αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες στις οδούς Κενταύρων, Μελετίου και Ηφαίστου».
Συνεχίζονται οι εργασίες επί της Ηρ. Πολυτεχνείου, για την κατασκευή πεζοδρομίων, ενώ ταυτόχρονο γίνονται εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση των δικτύων.
Για τροποποίηση της μελέτης σε Ανθίμου Γαζή – Ηπείρου, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος τονίζοντας ότι «Επιβάλλεται μια μικρή τροποποίηση της μελέτης (στο τμήμα Διάκου-Κουμουνδούρου), ώστε να μην κοπούν δένδρα. Η μελέτη της προηγούμενης δημοτικής αρχής έκοβε 27 δέντρα από τα 104 που υπάρχουν, ενώ με την τροποποίηση θα διατηρηθούν τα 20, ενώ τα 7 που θα κοπούν θα αντικατασταθούν από νέα (στο τμήμα Τσαμαδού ως Μανδηλαρά)».
Τροποποιήσεις στην αρχική μελέτη ΣΒΑΚ στο έργο διάνοιξης της οδού Τσιόγκα, θα γίνουν σύμφωνα με τον κ. Τερζιούδη που τόνισε «προχωράμε με συγκεκριμένο σχεδιασμό, τροποποιήσεις, όπου χρειάζεται, σε απόλυτη συνεννόηση με το Υπουργείο και οι σχετικές μελέτες ετοιμάζονται από τις υπηρεσίες μας. Ήδη, η νέα κυκλοφοριακή μελέτη έχει εγκριθεί από τη Δημοτική Επιτροπή. Στην περιοχή θα δημιουργηθεί μια όμορφη, πράσινη διαδρομή, ένας πνεύμονας πρασίνου 16 στρεμμάτων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass