Ενημέρωση για την πορεία των έργων στη Λάρισα

ΖΗΤΑ Η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ»

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2024 15:09

Ενημέρωση για τη συνέχεια των έργων που έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή Λάρισας, ζητά στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων ο δημοτικός σύμβουλος της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» Γιώργος Σούλτης, πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων.


Μεταξύ άλλων τονίζει πως «Τα συμβασιοποιημένα και συγχρηματοδοτούμενα έργα, που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στην πόλη, είναι πάρα πολλά, με κυριότερα τα έργα της ολοκλήρωσης του Δακτυλίου, της Ενοποίησης του Ιστορικού Κέντρου, της διαμόρφωσης των οδών Ανθίμου Γαζή - Ηπείρου και Βυζαντίου- Αιόλου, καθώς και τα έργα αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ στις συνοικίες Αγ. Αθανάσιος και Αγ. Θωμάς.
Επειδή αυτά είναι σημαντικά για την πόλη και με ιδιαίτερες απαιτήσεις, εξαιτίας του ύψους της χρηματοδότησης δεκάδων εκατομμυρίων και έχει δημιουργηθεί μια εικόνα έντονων καθυστερήσεων.
Επειδή τυχόν επικείμενες αλλαγές στον σχεδιασμό των έργων αυτών επιφέρουν επιπλέον καθυστερήσεις και εμφανείς κινδύνους ως προς τη χρηματοδότησή τους... ζητούμε μια λεπτομερή ενημέρωση και ερωτούμε:
Για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων και για τις εγκεκριμένες Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις.
Για την πορεία υλοποίησης των έργων και το επίπεδο απορρόφησης των χρηματοδοτήσεων.
Για τις συμβατικές προθεσμίες (ένταξης και υλοποίησης) των συγχρηματοδοτούμενων έργων.
Για τυχόν τροποποιήσεις, τόσο σε επίπεδο μελετών όσο και επίπεδο συμβάσεων και ποιες καθυστερήσεις αυτές επιφέρουν (ιδιαίτερα για τα έργα της διάνοιξης της οδού Τσιόγκα, το έργο του Αλκαζάρ, το έργο της διαμόρφωσης του πάρκου της οδού Αιόλου και το έργο της αποπεράτωσης του Προσκηνίου Πολιτισμού)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass