Δημοτική κτηνιατρική κλινική και καταφύγιο ζώων στον Τύρναβο

* Θα δημιουργηθεί για να αντιμετωπιστεί το θέμα με τα αδέσποτα *Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για τα περιστατικά θανάτωσης ζώων των τελευταίων ημερών

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2024 15:10

Ανακοίνωση για τον βασανισμό και θανάτωση ζώων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στον Τύρναβο εξέδωσε η δημοτική αρχή Τυρνάβου.

Αφού αναφέρει ότι «η οποιαδήποτε πράξη κατά αδυνάτων, όπως είναι και τα αδέσποτα ζώα, προσβάλλει κατάφωρα την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας» και ότι «η εφαρμογή του Νόμου 4830/2021, που αφορά στα κατοικίδια ζώα συντροφιάς έχει εμφανίσει σοβαρά προβλήματα εντείνοντας το ήδη προβληματικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες» τονίζει ότι «…από τις πρώτες μέρες της θητείας μας ήρθαμε αντιμέτωποι με την προβληματική κατάσταση που επικρατεί και πρέπει να διαχειριστούμε.
Η βαρύτητα που δίνουμε σαν νέα δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση του θέματος είναι τεράστια, προτεραιότητά μας είναι να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν η δημοτική κτηνιατρική κλινική μαζί με το καταφύγιο ζώων, υποδομές απαραίτητες για την ορθότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Παράλληλα βρίσκονται στο τελικό στάδιο η προμήθεια κατάλληλου οχήματος για την περισυλλογή και μεταφορά των ζώων, έχουμε ενεργή σύμβαση με κτηνιατρική κλινική για τη φροντίδα των ζώων και έχουμε ξεκινήσει ενέργειες για την πρόσληψη κατάλληλου προσωπικού για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων.
Ενώ έχουμε από την πρώτη στιγμή αναπτύξει αγαστή συνεργασία με όλες και όλους τις/ους φιλόζωες/ους του δήμου μας που όλα αυτά τα χρόνια με ανιδιοτέλεια συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για να δοθεί λύσει σε αυτό το τόσο πολύπλοκο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς».
Και καταλήγει η ανακοίνωση αναφέροντας ότι «Όμως δυστυχώς ο μόνος τρόπος για να δοθεί ουσιαστική λύση είναι να παρθούν μέτρα σε κρατικό επίπεδο συντονισμένα από την κεντρική εξουσία. Είναι αναγκαία να εξασφαλιστούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, να δημιουργηθεί ένας δημόσιος φορέας υπεύθυνος για την περίθαλψη των ζωών και να ενημερωθεί η ισχύουσα νομοθεσία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass