Διεθνές «χρυσό» το θεσσαλικό μέλι

*ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΑΠΕΣΠΑΣΕ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «APIS ERA» ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ *ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΝΚΟ: ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2024 14:26

Δύο χρυσά μετάλλια για το εξαιρετικής ποιότητας μέλι βελανιδιάς και μέλι δάσους, καθώς και ένα ασημένιο μετάλλιο για την αρωματική ρίγανη, απέσπασε ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θεσσαλίας «APIS ERA» στον διεθνή διαγωνισμό Great Mediterranean Taste Awards που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Η διοίκηση του πρόσφατα νεοϊδρυθέντος Συνεταιρισμού, ο οποίος αριθμεί 14 μέλη, με πλούσια όμως δράση σε λίγους μήνες, αποφάσισε να αποστείλει στον διαγωνισμό προϊόντα που παράγονται κυρίως στη Θεσσαλία και στον νομό Λάρισας, όπως είναι η βελανιδιά, το μέλι δάσους και η αρωματική ρίγανη και η κίνηση αυτή δικαιώθηκε.
Σχολιάζοντας την κατάκτηση αυτής της σημαντικής διάκρισης ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ιωάννης Σένκο δήλωσε: Αυτά τα βραβεία αποτελούν αναγνώριση της αφοσίωσης και της σκληρής δουλειάς όλων των μελών του Συνεταιρισμού, που παράγουν με μεράκι προϊόντα υψηλής ποιότητας. Η επιτυχία αυτή δεν αποτελεί μόνο μια σημαντική διάκριση για τον Συνεταιρισμό, αλλά και για τη μελισσοκομία στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας τη φήμη της χώρας μας ως παραγωγό εξαιρετικών μελισσοκομικών προϊόντων. Συγχαρητήρια σε όλους τους μελισσοκόμους και τα μέλη του Συνεταιρισμού για αυτή την εντυπωσιακή επιτυχία! Από την ίδρυση του Συνεταιρισμού APIS ERA, το όραμά μας ήταν να δημιουργήσουμε ισχυρές βάσεις με την εξαιρετική ποιότητα που προσφέρει το κλίμα της Ελλάδας. Ενδεχομένως να μην μπορούμε να ανταγωνιστούμε άλλες χώρες σε ό,τι αφορά την ποσότητα, αλλά στην ποιότητα η Ελλάδα είναι ασυναγώνιστη. Μετά την τεράστια επιτυχία του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θεσσαλίας APIS ERA για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας BeeDay24, τα βραβεία αυτά επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε στη σωστή πορεία».
ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
Κληθείς να προσδιορίσει τους επόμενους στόχους του Συνεταιρισμού, ο Ιωάννης Σένκο αναφέρει: Σαφώς θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια και στη δυναμική παρουσία του συνεταιρισμού σε εκδηλώσεις και προγράμματα. Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει τα θρεπτικά στοιχεία του μελιού, για αυτό και τα αναφέρουμε σε κάθε μας συσκευασία. Δώσαμε με επιτυχία το «παρών» με δικό μας περίπτερο στο Φεστιβάλ Πηνειού, και με χαρά διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τα προϊόντα μας. Θέλουμε να αποκτήσουμε πιστοποίηση ΠΟΠ ή ΠΓΕ και σίγουρα η διεθνής αυτή διάκριση θα μας βοηθήσει. Επιθυμία όλων των μελών είναι να αποκτήσουν βιολογική ταυτότητα. Ουσιαστικά τα προϊόντα μας είναι βιολογικά, αλλά το εμπόριο απαιτεί και τυπική τυποποίηση. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι θετικά. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει, τόσο τις εκδηλώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει, όσο και τα προϊόντα μας, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί, είτε μέσω social media, είτε στα καταστήματα delicatessen. Προωθούμε τα προϊόντα μας βήμα βήμα. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να τοποθετήσουμε τα προϊόντα μας και στα ράφια των σούπερ μάρκετ».
Γ.Ρ.

MELI5.jpg

 

Gallery άρθρου

{gallery}364881{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass