Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2024 9:11

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών στην αίθουσα συνεδριάσεων «Αντλιοστάσιο» στο Μακρυχώρι, την Τρίτη 25 Ιουνίου και ώρα 20:00.

Τα θέματα ημερήσια διάταξης είναι τα εξής:
Έγκριση ισολογισμών κληροδοτήματος Δημ. Θ. Σαρακατσάνη των ετών 2013 - 2023. Εισηγητής: Μητσογιάννης. Αναμόρφωση 7η Προϋπολογισμού. Εισηγητής: Μητσογιάννης.
Έγκριση 2ου ΑΠΕ (τακτοποιητικός) του έργου κατασκευή γηπέδου 5Χ5 στο Μακρυχώρι. Εισηγητής: Σολωμός. Έγκριση ΠΠΟΠ του έργου επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογής τεχνολογιών ΑΠΕ στο Δημοτικό Σχολείο Συκουρίου.    Εισηγητής: Σολωμός.
Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής για το έργο: επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογής τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο - Λύκειο Γόννων. Εισηγητής: Σολωμός.
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου εσωτερική οδοποιία Δήμου Τεμπών - πρόληψη ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες. Εισηγητής: Σολωμός.
Έγκριση 2ης Παράτασης της Συμβατικής Προθεσμίας του έργου: εσωτερική οδοποιία Δήμου Τεμπών - πρόληψη ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες. Εισηγητής: Σολωμός
Πρόθεση μίσθωσης ακινήτου, για τη στέγαση Μουσειακού χώρου στην κοινότητα Μακρυχωρίου Εισηγητής: Δήμαρχος
Πρόθεση εκμίσθωση χρήσης περιπτερού στην Κοινότητα Ραψάνης, Εισηγητής: δήμαρχος. Επί αιτήματος Ζάχου Απόστολου, για παράταση αποκλειστικής προθεσμίας-έκδοση αδείας. Εισηγητής: δήμαρχος.

 

Ο Βησ. Βαρσάμης πρόεδρος
Συνταξιούχων ΔΕΗΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ.
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣΤο νέο Δ.Σ. που εκλέχθηκε στις εκλογές 13/6/2024 του Πανελλαδικού Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ Ελλάδος, συγκροτήθηκε σε σώμα και έχει ως εξής:
Πρόεδρος Βαρσάμης Βησάρης, γ. γραμματέας Νέστορας Πασχάλης, αντιπρόεδρος Μητσιος Κωνσταντίνος, ορ. γραμματέας Οικόνομου Όλγα, ταμίας Κατσιούλας Γεώργιος, έφορος Μπαλιάκου Βασιλική, μέλος Πράπας Κωνσταντίνος.

 

Θεία λειτουργία στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ
ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΣΚΟΤΙΝΑ
Αύριο ερχόμενη Κυριακή 23 Ιουνίου, Κυριακή της Πεντηκοστής, θα γίνει στην κατασκήνωση της ΓΕΧΑ στη Σκοτίνα Πιερίας Θεία λειτουργία και η ακολουθία του εσπερινού της εορτής του Αγίου Πνεύματος με τις ευχές της γονυκλισίας, (7.00-10.30 π.μ.).
Για τη μετάβαση στον χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει λεωφορείο που θα αναχωρήσει στις 7.00 π.μ. από την πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνος και από την οδό Ανθίμου Γαζή (4ο Γυμνάσιο). Δηλώσεις στο βιβλιοπωλείο της ΓΕΧΑ (οδός Μανδηλαρά 14, τηλ.: 2410-621.685).

 

Εκπαίδευση μελισσοκόμων
ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Λάρισας θα υλοποιήσει ταχύρρυθμη εκπαίδευση στη μελισσοκομία και για επαγγελματίες μελισσοκόμους με θέματα: Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας μελισσοκομείου, μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους και αξιοποίηση και διαχείριση της μελισσοκομικής χλωρίδας με στόχο την ποσοτική και ποιοτική βελτίωση της παραγωγής μελιού και των άλλων μελισσοκομικών προϊόντων. Βιολογική μελισσοκομία. Βασιλοτροφία, παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από 22/07/2024 έως 24/07/2024 απογευματινές ώρες (16:00 έως 21:00)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο του Κ.Δ.ΛΑΡΙΣΑΣ, Μπάσδρα Γεώργιο γεωπόνο MSc στο τηλ. 2410 620052.

 

Αγρυπνία  στον Αγιο Αχίλλιο
Αύριο, Κυριακή 23 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ, θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στον ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Η αγρυπνία θα περιλαμβάνει το μικρό απόδειπνο με την ακολουθία της μεταλήψεως, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων. Μεθαύριο Δευτέρα 24 Ιουνίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.

 

Τελετές για το Ψυχοσάββατο
στον Αγιο ΑχίλλιοΣήμερα, Σάββατο 22 Ιουνίου είναι το Σάββατο της Πεντηκοστής, που η Εκκλησία μας έχει ορίσει να είναι Ψυχοσάββατο, δηλαδή ημέρα μνήμης όλων των απ’ αιώνος κεκοιμημένων.m Στον ναό του Αγίου Αχιλλίου, το πρωί 7.00 - 9.30, θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, οπότε στο τέλος θα ψαλεί το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων αδερφών.

 

Πανηγυρίζει η Αγία Τριάδα Τεμπών
Εορτάζει ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδας στο χωριό Τέμπη. Συγκεκριμένα αύριο Κυριακή στις 7 μ.μ. θα γίνει εσπερινός και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 7 π.μ. θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass