Ενοχος ο ελεύθερος επαγγελματίας που ασέλγησε σε 16χρονη

ΩΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ ΒΟΛΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2024 13:11

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 53χρονο Βολιώτη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για τον 53χρονο ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος ως εργοδότης φέρεται πως εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι, ενώ η 16χρονη πήγε στο κατάστημά του για πρακτική εκπαίδευση στο πλαίσιο των σπουδών της στη Σχολή Μαθητείας της ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ Βόλου, και κατά το διάστημα από τον χειμώνα του 2017 έως το φθινόπωρο του 2018, εκείνος ασέλγησε σε βάρος της ανήλικης σπουδάστριας, τόσο σε ξενοδοχείο της Αθήνας όσο και στο κατάστημά του στον Βόλο.
Το ΜΟΕ Λάρισας υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε ωστόσο ομόφωνα αθώο τον κατηγορούμενο για μερικές πράξεις κατάχρησης σε ασέλγεια (σ.σ. από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τον Σεπτέμβριο του 2018) και ειδικότερα για αυτές που τελέσθηκαν στο σπίτι του 53χρονου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις έλαβαν χώρα από τον χειμώνα του 2017 έως το φθινόπωρο του 2018 στον Βόλο και στην Αθήνα όπου ταξίδευσε ο 53χρονος έχοντας μαζί του την τότε ανήλικη προκειμένου να παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια.
Ο 53χρονος ελεύθερος επαγγελματίας, σύμφωνα και με το κατηγορητήριο, ως εργοδότης φέρεται πως εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι, ενώ η 16χρονη πήγε στο κατάστημά του για πρακτική εκπαίδευση, στο πλαίσιο των σπουδών της στη Σχολή Μαθητείας της ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ Βόλου, εκείνος ασέλγησε σε βάρος της.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της δίκης, η -ενήλικη πλέον- παθούσα με λυγμούς περιέγραψε τα όσα βίωσε, όταν ο 53χρονος δημιουργώντας ένα κλίμα εμπιστοσύνης, εκδήλωσε τις ερωτικές του επιθυμίες σε ένα ανήλικο κορίτσι.
Όπως κατέθεσαν επίσης και οι γονείς της παθούσης περιγράφοντας τη «νευρικότητα» στη συμπεριφορά του παιδιού τους όταν άρχισε να βιώνει τα όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο, σε αντίθεση με τον ενθουσιασμό που είχε η ανήλικη όταν ξεκίνησε την πρακτική της στο κατάστημα του ελεύθερου επαγγελματία.
Ο πατέρας της ανήλικης υπογράμμισε προς το Δικαστήριο ότι είχε ενημερώσει τον εργοδότη - κατηγορούμενο ότι «η κόρη μου είναι 15μισι ετών, του το είπα, το ήξερε ότι ήταν ανήλικη». Με τη μητέρα να προχωρά σε χαρακτηρισμούς σε βάρος του κατηγορουμένου με αφορμή, όπως είπε, τα «όσα τραβάμε εδώ και 6 χρόνια».
Μετά τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων ο κατηγορούμενος στην απολογία του, μεταξύ άλλων υπογράμμισε με έμφαση πως δεν γνώριζε ότι η σπουδάστρια του ΟΑΕΔ ήταν ανήλικη, καθώς δεν ήταν αυτός που συμπλήρωσε τα έγγραφα για την πρακτική άσκηση.
Οι εξηγήσεις του 53χρονου φαίνεται πως δεν έπεισαν το ΜΟΕ Λάρισας που τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντας και για τα δύο αδικήματα συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 5 μηνών (σ.σ. πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, με αναστέλλουσα δύναμη) με τριετή αναστολή και με τους όρους, της επιτήρησης από την Κοινωνική Υπηρεσία όπως και να μην πλησιάσει ξανά την παθούσα.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass