Αποτυχία της Κυβέρνησης σε όλα τα προβλήματα

*ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2024 14:56

«Σήμερα (σ.σ. χθες) η Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων και το ζήτημα που προκύπτει από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Frontex επιβεβαιώνει επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά σοβαρό και πρέπει να ερευνηθεί από τη Βουλή, τις αρμόδιες αρχές και την Εισαγγελία», τόνισε η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ξεκινώντας την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε στη συνέχεια στην αποτίμηση των πρόσφατων ευρωεκλογών, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στο πολιτικό σύστημα με δύο βασικά στοιχεία. Πρώτον τη συγκλονιστική αποχή του ελληνικού εκλογικού σώματος και δεύτερον την απαξίωση του πολιτικού συστήματος εκ μέρους των πολιτών, οι οποίοι αντιδρώντας, οδηγούνται σε ακροδεξιά μορφώματα όπου εκκολάπτεται φασισμός, ρατσισμός και κατάλυση δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους και να βρεθούμε σε πορεία “νέου πλου”».
Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στα νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες και σημείωσε χαρακτηριστικά «είδαμε την υπόθεση Λύτρα, μια υπόθεση βάναυσης κακοποίησης μιας γυναίκας και προσπάθειας συγκάλυψης του εγκλήματος αυτού που τελέστηκε από έναν επώνυμο άνδρα. Είδαμε απειλές σύλληψης, εγκλεισμό σε απευθείας μετάδοση μάλιστα, αλλά και μία δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης για το ότι θα λύσουμε το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας βάζοντας βραχιολάκι στους εμπλεκόμενους. Λογική της ασπιρίνης δηλαδή».
Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο, η Ευαγγελία Λιακούλη άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για την τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ, σημειώνοντας ότι οι πολιτικές της Κυβέρνησης στο ζήτημα της ΛΑΡΚΟ έχουν αποτύχει.
Αναφορικά δε με την τροπολογία για παράταση της προθεσμίας του πόθεν έσχες έως 31/12/2024, η βουλευτής Λάρισας σημείωσε ότι «Φέρνετε παράταση του πόθεν έσχες ενώ δεν είχατε δώσει παράταση ούτε εν μέσω covid. Για ποιο λόγο και ποιον εξυπηρετεί; Μήπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε; Βλέπουμε ότι δίνετε με ευκολία την παράταση αυτή, ενώ την ίδια στιγμή αρνείστε να δώσετε παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Δηλώσεων που σύμφωνα με τα λεγόμενα της Κυβέρνησης υποτίθεται ότι θα ήταν προσυμπληρωμένες, αλλά και στην πραγματικότητα έχει γίνει «γης μαδιάμ».
Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα υψηλά επίπεδα της ακρίβειας που πλήττουν τους πολίτες, τη στιγμή που η Κυβέρνηση μιλά για δήθεν πτώση του πληθωρισμού. Όπως επισήμανε, «οι πολίτες φοβούνται ότι κάθε νέα χρονιά που έρχεται θα είναι ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη. Αυτή είναι η …προσδοκία που έχουν από την κυβέρνησή σας και απαιτείται άμεσα εξορθολογισμός του κόστους ζωής προς όφελος των πολιτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass